aerial Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2013 (edytowane) Jest jakiś sposób na przetestowanie minimalnego napięcia w idle, jak kręcimy offsetem? Znalezienie max oc procesora, testowaniem różnymi programami do stresowania cpu jest oczywiste, ale jak przetestować minimalne napięcie w idle? Chodzi o to, że potrafią być jakieś losowe zwisy przy np. minimalizowaniu jakichś programów wymagających cpu (kiedy procesor przestawia się na niskie napięcie). Jest jakaś lepsza metoda niż podbijanie napięcia co pare dni/tygodni po każdym zwisie w idle? Jakiś program który właśnie symuluje sytuację w której procesory się wysypują w idle, czy przy przechodzeniu ze stresu do idle. Edytowane 19 Lipca 2013 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2013 (edytowane) Ja używałem OCCT Jest w nim test idle, jak było coś nie tak od razu wiedziałem. Edytowane 19 Lipca 2013 przez HeatheN 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...