Abradab Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2013 Hej. Potrzebuje porady w temacie złożenia komputera w wersji mini, micro(nie wiem jakiej nazwy powinno się używać). Chciałbym złożyć coś mniejszego, żeby obudowa nie zajmowała tyle miejsca co klasyczna. Wiem, że są obudowy micro atx a także mini itx i płyty pod takie rozwiązania. W sumie nie wiem czym się różnią. Zastanawiam się jednak czy do takiej obudowy będę w stanie zmieścić jakąś kartę graficzną normalnych rozmiarów. Nie jestem graczem, potrzebowałbym jakąś prostą kartę za 300-400zł, tak żeby raz za czas zagrać w coś. Czy ktoś mógłby zaproponować jakiś zestaw do 1800zł w takim właśnie wykonaniu. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2013 Zależy od obudowy, zazwyczaj są podane maksymalne długości kart graficznych. Niektóre obudowy mają ograniczenia, inne mieszczą nawet najdłuższe karty 2 rdzeniowe, pomimo że są w standardzie ITX, czyli płyta główna ma wielkość pudełka cd. Z tanich i popularnych mini atx, zobacz fractala i corsaira. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...