Skocz do zawartości
grobi

Komputer do gier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Probowalem "zlozyc"komputer do gier, taki do 2500zl i udalo mi sie zlozyc taki zestaw:

Karta graf. GeForce GTX 660

Procesor: Core i5

8GB RAM - dwie kosci markowe po 4Gb

Plyta glowna: Gigabyte GA-P55-US3L

Zasilacz - Corsair VS Series 650W CP-9020051-EU

Dysk twardy mam 160 Gb mysle ze starczy, nie wiem jednak czy obudowa nie bedzie za mala,, ale z tym juz nie bedzie problemu, nagrywarke tez mam. Nie wymagam od tego zestawu czegos nadzwyczajnego, ale chcialbym pograc na nim troche :). Powiedzcie (pytam tych co sie naprawde na tym znają) czy to dobry zestaw , chodzi o to czy wszystko ze soba wspolgra, co mialbym jesli nie wspolgra zamienic? Prosze piszcie w zrozumialym jezyku, bo jestem zielony w tych sprawach :P

Z gory dziekuje, pozdrawiam! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zły zestaw.

Składaj coś na i5 pod lga 1155 lub lga1150.

i5 na lga1156 mają dość słabą wydajność jak na obecne czasy. Polecam http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_sierpien_2013?page=0,10

Nie bierz hdd, napędu, ssd zmień na Plextora m5s 128GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zły zestaw.

Składaj coś na i5 pod lga 1155 lub lga1150.

i5 na lga1156 mają dość słabą wydajność jak na obecne czasy. Polecam http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_sierpien_2013?page=0,10

Nie bierz hdd, napędu, ssd zmień na Plextora m5s 128GB.

Sorki, ale nie rozumiem, mam kupic zestaw (tzn. ty polecasz) ten z linku tak? I tam mam cos zmienic? I jesli moglbys napisac w taki sposob zebym zrozumial :P?? I czy ten zestaw za 2800 nadawalby sie do gier? A co sadzisz o tym za 2500? Edytowane przez grobi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam kupic zestaw (tzn. ty polecasz) ten z linku tak? I tam mam cos zmienic?

Masz najpierw zmienić, następnie kupić.

Zestaw za 2500 to ten sam zestaw bez SSD. Usuwasz z zestawu HDD, napęd, wstawiasz SSD Plextor m5s 128GB. Następnie kupujesz. Na końcu składasz wszystko do kupy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi