Comar Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 gralem sobie i nagle dysk zaczal dziwnie brzeczec i sie nie komp nie uruchamial podlaczylem do drugiego k0ompa i to samo dopiero jak ostygl zaczal dzialac poprawnie nie wiem czy mam go oddawac na gwarancje chyba ze komus juz sie tak zdarzylo to mi powie o co chodzi DZIEKUJE Z GÓRY !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Dziwne. Mialem Barracude II -- grzala sie na max. Od niedsawna mam BIV i ten dysk sie grzeje mniej!!!! Co prawda obudowe mam otwarta ale jak reka macam to czuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 gralem sobie i nagle dysk zaczal dziwnie brzeczec i sie nie komp nie uruchamial podlaczylem do drugiego k0ompa i to samo dopiero jak ostygl zaczal dzialac poprawnie nie wiem czy mam go oddawac na gwarancje chyba ze komus juz sie tak zdarzylo to mi powie o co chodzi DZIEKUJE Z GÓRY !!!! Sciagnij sobie speedfana i zobacz w smarcie , jaka miales temperature maxymalna , nie wiem ile wytrzymuje Barracuda ale napewno duzo . A... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Sciagnij sobie speedfana i zobacz w smarcie , jaka miales temperature maxymalna , nie wiem ile wytrzymuje Barracuda ale napewno duzo . Oraz niech poda jaka ma srednio podczas pracy temperaturke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 wczoraj mialem 30C w pokoju i dotknolem dysku:D byl prawie zimny jakies 37-38 stopni ale ja nie mam barracudy;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 wczoraj mialem 30C w pokoju i dotknolem dysku:D byl prawie zimny jakies 37-38 stopni ale ja nie mam barracudy;p Widze Nyny ze teraz kolejna wojna bedziesz rozpoczynal :) ja na B4 80 GB przy 33 stopniach w obudowie, na dysku mialem 43 stopnie , ale ja nie mam maxtora :) i dobrze . A.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 wczoraj mialem 30C w pokoju i dotknolem dysku:D byl prawie zimny jakies 37-38 stopni ale ja nie mam barracudy;p Widze Nyny ze teraz kolejna wojna bedziesz rozpoczynal :) ja na B4 80 GB przy 33 stopniach w obudowie mialem 43 stopnie , ale ja nie mam maxtora :) i dobrze . A.... ja zadnej wojny nie ropoczynam tylko napisalem jaka u mnie jest sytuacja w lecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 wczoraj mialem 30C w pokoju i dotknolem dysku:D byl prawie zimny jakies 37-38 stopni ale ja nie mam barracudy;p Widze Nyny ze teraz kolejna wojna bedziesz rozpoczynal :) ja na B4 80 GB przy 33 stopniach w obudowie mialem 43 stopnie , ale ja nie mam maxtora :) i dobrze . A.... ja zadnej wojny nie ropoczynam tylko napisalem jaka u mnie jest sytuacja w lecie Ja zartuje sobie :) z ta wojna , sorki jezeli mnie zle zrozumiales . A Maxtora lubie , tyle ze sam swoadomie wybralem B4 i jak narazie dysk jest super . A... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 ja nie przepadam za zadnym z tych dyskow ale wybralem maxtora bo mialem wybor zawężony tylko do niego:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yakko18 Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Ja mam BIV i nic mi sie narazie z nią nie dzieje a mam ją już od września 2001. To fakt że grzeje się troche (u mnie jakieś 35min a na max miałem 48 8O ) ale działa bez zarzutów. Cicho i nic nie brzęczy :D. MOja rada to do serwisu!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Jakim programem mogę zczytać temp za SMART-a ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Speed Fan w zkładce SMART wywala mi przy Temperature Value: 80, Worst: 78, Threshold: 42 i potem jest jeszcze kolumna RAW ? Kóry z parametrów podaje temp ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Speed Fan w zkładce SMART wywala mi przy Temperature Value: 80, Worst: 78, Threshold: 42 i potem jest jeszcze kolumna RAW ? Kóry z parametrów podaje temp ? Value pokazuje dana temperature , tylko ze u ciebie cos jest nie tak bo skoro masz aktualnie 80 to czemu najgorsza jaka zostala odnotowana to 78 8O . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 A co oznacza fitnes (na samym dole w zakładce SMART) bo ja mam tylko 43% :cry: ale performance 100% :D. Mam nadzeje że to nie żywotność dysku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Ja mam w Fitess-ie 75% Dużo czy mało ? Co to wogóle oznacza ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Dziwne mam ten sam dysk i co prawda jest dość ciepły to nie mam z nim żadnych problemów. Możliwe że ci łożyska pieprzneły. ODDAJ DO SERWISU. Swoją drogą widziałeś kiedys B4 która nie ma 7200rpm :) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Mam Barracude II 20GB i temperatura jest chyba ostro za wysoka. Normalnie 48 a MAX 60!! Czy to normalne? Nie krece sprzetu ( obecnie ) Cos sie dzieje niedobrego z HDD? Oddac do serwisu? Ostatnio w niewyjasnionej sytuacji stracilem wazny plik systemowy :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Mam Barracude II 20GB i temperatura jest chyba ostro za wysoka. Normalnie 48 a MAX 60!! Czy to normalne? Nie krece sprzetu ( obecnie ) Cos sie dzieje niedobrego z HDD? Oddac do serwisu? Ostatnio w niewyjasnionej sytuacji stracilem wazny plik systemowy :evil: Oddaj. Tylko nie daj sobie wepchnac z powrotem tego samego dysku, bo byc moze to jego ostatnie chwile. Jak mozesz to wymien na B4, bo jedynki i dwojki sie sypaly (wiem, bo je mialem...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 A ja mam barracude III i w smarcie najwyzsza temp to 49. Teraz mam 41, ale normalnie mam cos kolo 39... Fitness na max, performance tak kolo 2/3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Gdzie Wy zagladacie w tym speedfanie ??? Wystarczy wejsc do configure i w zakladce "temperatures" jest temperatura dysia "HD0" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 A co oznacza fitnes (na samym dole w zakładce SMART) bo ja mam tylko 43% :cry: ale performance 100% :D. Mam nadzeje że to nie żywotność dysku.No więc performance to wydajność, osiągi. A fitness znaczy dopasowanie , przydatność więc nie wiem o co tu chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 A co oznacza fitnes (na samym dole w zakładce SMART) bo ja mam tylko 43% :cry: ale performance 100% :D. Mam nadzeje że to nie żywotność dysku.No więc performance to wydajność, osiągi. A fitness znaczy dopasowanie , przydatność więc nie wiem o co tu chodzi. Jakie dopasowanie ??? Fitnes znaczy nie mniej nie wiecej jak kondycja HDD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Jeśli ci się dysk przegrzewa, to albo masz go zamontowany w kiepskim miejscu (z moich doświadczeń wynika, że najgorszym z możliwych rozwiązaniem jest włożenie dwu dysków jeden nad drugim w oryginalne kieszenie 3,5 cala występujące w większości obudów, w takim "układzie" jeden dysk podgrzewa drugi i to dość skutecznie :x ), albo dysk nadaje się do serwisu :( W moim kompie drugi dysk znalazł miejce na dole obudowy (zajrzyj na http://www.tweak.pl/artykul/mod_staszek) w strumieniu powietrza wdmuchiwanym do obudowy przez wentylator, co zapewnia mu niską temperaturę nawet po wielogodzinnej pracy (dysk ten służy mi do obróbki video i jest intensywnie eksploatowany) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Ja mam tez B4 40gb i tez baracuda sie grzeje ale nie mialem czegos takiego. Wydaje mi sie ze twoj dysk jest skopany ale sie grzeja b4. Mi to by sie przydal jakis wentylator do dysku. Bo czasami to dysk jest goracy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 no wiec ja mialem dysk polozony na dole i grzal sie niemilosiernie, po przekrewceniu go na gore jego temp to srednio 35 st C, max 38-39. Poprzedni dysk 40 GB ktory po uszkodzeniu zostal mi wcisniety przez serwis dwukrotnie(bajka o niskim formacie), wydawal wlasnie takie dziwne dzwieki, oddaj do serwisu i nie daj sobie go spowrotem wcisnac. Ja swoj po dlugim boju i slonej doplacie zamienilem na 60 GB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bones123 Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 qrcze, co wam te grzanie tak przeszkadza? z tego co wiem to b4 jest dosyć zimna w porównaniu do IBM 7200. jeśli ktos ma ochote wpasc do T.G. , to zapraszam na sesje "sadzenia jajek" na moim hdd. po konkretnym kopiowanku (ponad 2 GB) mam u siebie ok 70C mierzone zewnetrzym sensorem dolaczonym do plyty. to nie jest blad! mierzone na innych kompach pokazalo tyle samo. podczas normalnego use'owania mam 45C, ale uwielbiam dawac mu w doope :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 qrcze, co wam te grzanie tak przeszkadza? z tego co wiem to b4 jest dosyć zimna w porównaniu do IBM 7200. jeśli ktos ma ochote wpasc do T.G. , to zapraszam na sesje "sadzenia jajek" na moim hdd. po konkretnym kopiowanku (ponad 2 GB) mam u siebie ok 70C mierzone zewnetrzym sensorem dolaczonym do plyty. to nie jest blad! mierzone na innych kompach pokazalo tyle samo. podczas normalnego use'owania mam 45C, ale uwielbiam dawac mu w doope :twisted: hehehe to powodzenia;), IBM made in hungary will die soon :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 czy wiesz ze ibm'y ic 35 pracuja bazawaryjnie w tep do 60 a jakies inne super wytrzymale maja granice 70 stopni!!!!!???? ciekawe jak dlugo ci pochodzi! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...