qtf Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Czesc! Obecnie posiadam komputer z 2008 roku na podzespolach: Intel Core 2 Duo E8200 /2.66GHz, 6MB, 1333MHz, BOX/ ABIT IP35-E /intel P35 OCZ 2GB (2x1GB) PC800 CL5 SpecialOps Gigabyte GeForce 8800GT Zalman 512MB DDRIII /256bit Corsair 450W [CMPSU-450VXEU] Przez te 5 lat moglem grac komfortowo prawie we wszystko w kazdy tytul na jaki mialem ochote (procz BF3 i Wiedzmina 2) W tym roku przez takie tytuly jak: Rome II GTA 5 BF IV Arma III zaczalem sie zastanawiac nad zmiana7upgrade. Jest sens krecic podzespoly czy zostaje juz tylko wymiana? Wiem ze warto dokupic ram ale czy jest sens wydawac pieniadze? Czy w obecnych czasach za kwote 1500-2000zll kupie podzeposly, ktore znowu posluza mi przez dlugie lata ? Dysk zostaje ten co mam, ew w przyszlosci ssd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) Za 2tys raczej nie kupisz zestawu, ktory pozwoli na kolejne 5 lat plynnej rozrywki. Na Twoim miejscu poczekalbym do premiery w/w gier i dopiero wtedy kupil nowy sprzet. Zanim gta i arma wyjdzie to za te pieniadze kupisz lepszy sprzet. Przez ten czas odloz sobie cos jesli mozesz.Jesli mozesz to sprzedaj obecny zestaw na czesci, wtedy zlozy sie cos sensownego. Edytowane 21 Sierpnia 2013 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtf Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Nie opaca sie w zaden sposob robi upgrade kompa ? Dodatkowy ram, lepsza karta graficzna i oc procesora? Oczywiscie to nie bedzie rozwiazanie na lata. Wszystkie gry wychodza chyba do 2 tyg, ale to tak na marginesie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Za 2 kafle kupisz i5 + mobo + gtx760. Powinno dać radę. Brakuje 250zł na ram. Ewentualnie i5 3350p + B75 + gtx660ti + 8GB ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...