pycbmohax Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Witam wszystkich otoz sprzedalem swoja GPU i czekam iz dotrze mi nowa postanowilem w miedzyczasie uzyc zintegrowanej HD4000 i mam problem jak ustawiam 1920x1080 to jakosc obrazu (rozdzielczosc wyglada ok ale kolory ...) Podlaczam poprzez HDMI (uzylem kabla ktory kiedys dostalem z telewizorem) Moj konfig: MSI Z77 Mpower Intel 3570k@4.2 GHZ Sterowniki zainstalowalem najnowsze ze strony msi Prosze o pilna pomoc ! Ponizej zalaczam screeny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Oto link do aktualnych sterowników: http://station-drivers.com/index.php/8-news/13-intel-hd-graphics-15-33-0-3262-whql Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pycbmohax Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 zainstalowalem i niestety to samo czy powinienem byl wczesniej odinstalowac tamte ? Pozdrawiam btw wlasnie zauwazylem ze na screenie 1920x1080 jest dobra jakosc a w rzeczywistosci na displayu jest owiele gorzej ...a screen przeciez jest s displaya... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Nie ma potrzeby odinstalowywania starych. Screen nie jest tak do końca z displaya tylko jest to zrzut tego co karta wysyła. Masz możliwość spróbować podłączyć się przez dvi lub d-sub? Bo jak rozumiem wejścia hdmi w tv zmieniałeś i na wszystkich jest to samo. TV znasz, więc nie ma opcji że wejście jest jakoś dziwnie skonfigurowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pycbmohax Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 w plycie glownej mam tylko hdmi i display port a w monitorze HDMI i DVI w rozdzielczosci 1680x1050 dziala to normalnie chyba.. moze to byc wina kabla ? bo to kabel od tv a nie monitora .. chociaz z drugiej strony to HDMI to HDMI aha jeszcze jak sie windows laduje to znaczek windowsa wyglada jak by byl w 16 kolorach ... tzn widac ze jest nie pelna glebia jaka powinna byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Wg mnie nie może to być wina kabla. Wiem, że zabrzmi to dziwnie, ale wszystko wskazuje, że wina jest po stronie wejścia hdmi monitora (czy jest to może monitor Samsunga?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pycbmohax Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 tak jest to samsung P2770HD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Produkty Samsunga są dość sławne z powodu problemów z obsługą hdmi. Może da się w tym monitorze jakoś ustawić tryb wejścia hdmi w osd? Ustawienia typu PC, PC-DVI (to ustawienie chyba byłoby pożądane u Ciebie mimo, że faktycznie puszczasz sygnał po hdmi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pycbmohax Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 sa jakies warianty w tej sytuacji dlamnie czy niebardzo ? na plycie mam display port i hdmi a w monitorze dvi i hdmi http://allegro.pl/tv23-hdmi-to-dvi-adapter-przejsciowka-fullhd-gold-i3431490186.html ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Podstawowym wariantem jest konfiguracja wejścia monitora. O ile monitor tego nie umożliwia przejściówki jak najbardziej warto spróbować (szansa powodzenia na pewno powyżej 50%, ale gwary dać się nie da że pomoże). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pycbmohax Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 hej Adashi :) dzieki wielkie za sugestie kupilem ta przejsciowke i jest wszystko jak powinno ! Temat mozna zamknac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...