Corgam Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Witam wszystkich, Na początku powiem, że jestem nowym użytkownikiem tego forum, i na komputerach, i ich wnętrzu znam się jako tako, więc proszę mieć to na uwadze :) Mam do wszystkich tylko jedno pytanie, a mianowicie zastanawiam się nad kupnem nowego komputera do gier, jeden z moich wujków mieszkających w Niemczech podesłał mi dosyć ciekawy(według mnie) zestaw komputerowy. I teraz pytanie do was, czy według was ów zestaw nadaje się do kupna, czy nic w nim nie brakuje(oprócz obudowy) i co byście w nim zmienili. Przesyłam w załączniku plik pdf z jakiegoś sklepu internetowego z omawianym zestawem. Z góry dziękuje :) Części do komputera.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zestaw jest błędnie złożony - procesor jest na podstawkę LGA 2011 a płyta posiada LGA 1150. Poza tym, do gier spokojnie wystarczy procesor pokroju Core i5, ale sparowany z lepszą kartą graficzną. Ogółem, za 3500 zł (znacząco poniżej 900 euro) złożyłbym coś takiego: http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJyFTcsKwjAQ$JeciyTZ3TT4D!LRg3gIbQ6ltUrTIir!u5sYsQjVw!yQyTzu4jyc6qkdxXoviKwWBRNYJplBhMSEQCa!TGkTGRUJDSZSmN1IVs3CyzgUoulOoYrDMTFPqQXIL9$P9sr3LpYDRKks5wZNn4sy1UqdpNeFt9H!n8pzYTrynABKpYMb3bYdfGBJ6SxsGh8aX936ZAS1AuCfS9u5ete50F9ZluLxBOFMUc8* Jeśli zestaw będzie skladany w PL, to warto niektóre części (zasilacz i obudowę) zamienić na Silentium PC, który jest raczej w Niemczech niedostępny. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corgam Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zestaw jest błędnie złożony - procesor jest na podstawkę LGA 2011 a płyta posiada LGA 1150. Poza tym, do gier spokojnie wystarczy procesor pokroju Core i5, ale sparowany z lepszą kartą graficzną. Ogółem, za 3500 zł (znacząco poniżej 900 euro) złożyłbym coś takiego: http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJyFTcsKwjAQ$JeciyTZ3TT4D!LRg3gIbQ6ltUrTIir!u5sYsQjVw!yQyTzu4jyc6qkdxXoviKwWBRNYJplBhMSEQCa!TGkTGRUJDSZSmN1IVs3CyzgUoulOoYrDMTFPqQXIL9$P9sr3LpYDRKks5wZNn4sy1UqdpNeFt9H!n8pzYTrynABKpYMb3bYdfGBJ6SxsGh8aX936ZAS1AuCfS9u5ete50F9ZluLxBOFMUc8* Jeśli zestaw będzie skladany w PL, to warto niektóre części (zasilacz i obudowę) zamienić na Silentium PC, który jest raczej w Niemczech niedostępny. "do gier spokojnie wystarczy" czy odpalę wtedy najnowsze gry pokroju Crysis 3, Battlefield 3 na najwyższych detalach czy raczej nie ? I czy będzie możliwość dalszego ulepszania zestawu, dodawania ramu itp. ? Zestaw będzie składany w Polsce, ale raczej myślałem na sprowadzeniem części z Niemiec, bo wychodzi taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...