Nosliw Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Witam wszystkich:) Planuję zakup nowego procesora i PSU. Siedzę teraz na Phenom II x4 840 3,2 GHz i niestety nie wystarcza. Posiadam również Asus GeForce 660 TI i 480 Watowy zasilacz. Na zakup procesora mam 1000 zł (najlepszy raczej Haswell, chociaż mogę sie mylic), plyta głowna do 400 zł i PSU do 400 zł. W sumie do wydania mam 1800 PLN Nie wiem czy aktualnie mój zasilacz nie jest za słaby, chociaż na razie żadnych crashów nie ma:) Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniMax Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 i7 920, i5 750-760 kup używane i płytę używaną za 300-400zł i będzie wydajnością nie dużo gorzej a pieniędzy mnóstwo zaoszczędzisz. Za resztę co zostanie kup SSD i będziesz zadowolony, ja właśnie tak rozmyślałem i kupiłem SSD a proc+płytę jakoś jeszcze dokupię. Jeśli chodzi o zasilacz ja polecam coś od corsaira lub od seansonic 550W wystarczy 650W będziesz miał zapas (ciszej). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Chcesz zestaw pod oc? czy bez oc? Radziłbym bez oc, wtedy i5 4570 + mobo na B75 + zasilacz wyjdzie 750 + 300 + 250zł. Zostanie 400zł na SSD Plextora M5S 128GB. Jaki ten zasilacz masz obecnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nosliw Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 @KoniMax dzięki za radę, muszę jednak kupić nowe komponenty (raz gwarancja, dwa inne wazne sprawy:P) @Klaus czemu taki ważny jest SSD? Dlaczego np nie lepiej wybrać i7 w miarę z porządnym zegarem? Płyta się wydaję w miarę tania, którą podałes. Rozumiem że tak naprawdę nie jest potrzebna zbytnio do wysokiej wydajności? Chcę złożyć taki zestaw żebym raczej go przez dwa lata nie zmieniał, a miał już dość sporą wydajność. Przepraszam za pytania ale trochę nie jestem obeznany:) Obecnie posiadam MODECOM Premium 500. Chciałbym zestaw bez OC przynajmniej na początku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 Czyli chcesz zestaw bez oc. Różnica pomiędzy "porządnym zegarem" w i7 4770 a wspomnianym wyżej i5 to 0,2GHz, czyli nic. W grach wydajność i5 i i7 jest bardzo zbliżona. SSD dlaczego jest ważny? bo jest nieporównywalnie szybszy od HDD. Zmienia jakość pracy a komputerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...