reed Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Nie znam sie na cyfrakach i mam awersje do firmy MediaTech, ale kusi mnie na ten aparacik. Czy warto go kupic za ta cene ? Prosze o wypowiedzi ludzi ktorzy mja cyfraki i maja o tym pojecie, i dziekuje od razu za porady w stylu kup Pentaxa za 5000. Chodzi mi tylko i wylacznie o ten aparat. Dzieki za odpowiedzi http://www.media-tech.pl/nowa/show_item.ph...6&lang=1&show=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Rozdzielczosc dobra, cena bardzo dobra, ma 3,1 Mpix, ale czy za taka cene i to jeszcze tej nieszczesnej firmy(nie lubie tej firmy :lol:) mozna dostac dobry sprzet ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Miało nie być weź cos innego, ale pomyśl nad tym > http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...1&cennikb=grupa Wydaje mi się, że ten Umax jest lepszy niż ten MediaTech... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Odradzam, aparaty MediaTech sa naprawde bardzo nie ciekawe, aparat ma 2,1 nie 3,1Mpix. Pomysl o Canon A200 (troche drozszy ale to juz prawdziwy dobry, sprawdzony aparat). Pozatym zobacz jeszcze Mustek D30. Acha chyba wszystkie mediatech maja plastikowe soczewki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 rozdzielczosc to nie wszystko, 3 megapisele od badziewnej firmy moga byc bardziej niewyrazne, gorzej oddajace kolory itd od zdjec zrobionych porzadna 2milionowa kamera. ja bym nie kupowal, wez lepiej cos firmowego, bo ludzie sie ciagle nacinaja na niby super oferty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Tak wlasnie podejrzewalem, zbyt piekne zeby prawdziwe :? Coz poogladam jeszcze inne aparaciki i ewentualnie znowu zasiegne rady. Na rzie thx :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 amoze kodaka cx4200 ?? fajny aparacik i ladne zdjecia robi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 rozdzielczosc to nie wszystko, 3 megapisele od badziewnej firmy moga byc bardziej niewyrazne, gorzej oddajace kolory itd od zdjec zrobionych porzadna 2milionowa kamera. A widziales moze jakies zdjecia robione kamera ktore by dorownaly nawet najgorszej cyrowce 2Mpix? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 moze zle sie wyrazilem, mowiac kamera mialem na mysli aparat fotograficzny (ang. digital camera) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Lepiej doplac i wez cos firmowego... Napewno nie bedziesz zalowal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 M79: To rozumiem i chyba moge sie zgodzic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Juz po fakcie, kupilem aparcik :) Minolta DIMAGE E223. 2.0 megapixli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Juz po fakcie, kupilem aparcik :) Minolta DIMAGE E223. 2.0 megapixli o widze ze cena ciekawa !! Jak przetestujesz to opisz go powierzchownie czy jest spoko, jaka jakosc zdjec itp. itd. :) A jeszcze jedno :) Jaka jest w nim karta pamieci ?? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Juz po fakcie, kupilem aparcik :) Minolta DIMAGE E223. 2.0 megapixli o widze ze cena ciekawa !! Jak przetestujesz to opisz go powierzchownie czy jest spoko, jaka jakosc zdjec itp. itd. :) A jeszcze jedno :) Jaka jest w nim karta pamieci ?? :) Na razie tylko tak sie pobawilem, calkiem ciekawie wyglada sobie. Porownujac do Canona A200, zata sama cena jest duzo ciekawszym wyborem. Oto specyfikacja pokrotce : Rozdzielczość CCD: 2.0mln. Rozdzielczość obrazu: 2048 x 1536 (interpolowana). Pamięć wewnętrzna 8 MB + karty Secure Digital i MultiMedia Card. Czułość(ISO): 100. Obiektyw (odpowiednik 35mm): 38-114mm (x3). Zoom cyfrowy: x3 co 0.2 kroku. Autofokus. Ustawianie ostrości od 60 cm . Funkcja makro od 40 cm. Balans bieli: auto i 4 ustawienia programowe. Przesłona:f2.9 - f3.0. Migawka: 1 - 1/1000 sek. Korekcja ekspozycji: +/- 1.5EV co 1/3 kroku. System fotometryczny centralnie ważony, punktowy. Format zapisu danych: JPEG. Obraz ruchomy. Zapis dźwięku. Samowyzwalacz. Wyświetlacz LCD: 1,5'' TFT oraz wizjer optyczny. Złącza: video, USB. Dane dodatkowe: programy tematyczne : makro, portret, krajobraz, portret nocny. Zasilanie: 2 x AA lub 1 bateria CR-V3. Wymiary: 107 x 67 x 38 mm. Waga: 200 g (bez baterii) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 NIw iem czemu uważasz ten aparat za lepszy od PSA200 canona - patrząc na parametry ja mam w nim więcej ustawień (np makro od 5 cm, czy różne ustawienia czułości) i zapisuje na najtańszych kartach CF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 NIw iem czemu uważasz ten aparat za lepszy od PSA200 canona - patrząc na parametry ja mam w nim więcej ustawień (np makro od 5 cm, czy różne ustawienia czułości) i zapisuje na najtańszych kartach CF Ostatnio naklocilem sie z goscmi na forum pclab.pl o aparaty.. ja polecalem a200 a oni sie upierali przy zabawkach za 700 zl... LOL Widze ze reed sie od razu skapnol oco tu chodzi i dobrze wybral. LOBO zarowno Canon jak i Minolta to dobre firmy a Minolta ma zoom optyczny, wiec chyba tez bym ja wziol zamiast Canona A200. PS. Na wakacjach pracuje u fotografa i dzisiaj jakis gostek wpadl z 4 MPIX aparatem bo mu "zle" zdjecia robi. Wziolem ten aparat i zrobilem kilka fotek to mnie smiech ogarnol :D Teraz dopiero wiem ze co aparat to aparat a co zabawka to zabawka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 A co powiecie o HP Photosmart 735 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 za bardzo sie na aparatach nie znam, ale duzo osob ktore sie zna mowi ze HP robi dobre drukarki, a aparaty powinno sobie darowac !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 A co powiecie o HP Photosmart 735 ??że zabawka .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 A co powiecie o HP Photosmart 735 ??że zabawka .... Hmmm a co nie jest zabawką ? Oczywiście nie wliczając aparatów za 2000-3000 PLN 8O 8) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 za bardzo sie na aparatach nie znam, ale duzo osob ktore sie zna mowi ze HP robi dobre drukarki, a aparaty powinno sobie darowac !! a uzywales????? jak chcesz udostepnie fotki ze starszego modelu 720 i zobaczysz czy to taki kiepski aparat... za te pieniadze nie kupisz lepszego aparatu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 a ja mam juz bardzo starego kupionego dobre kilka lat temu za mase kasy Olympus Camediac c-1000L sam w sobie apara chodzi mi o optyke jeste genialny nietstety przetwornik 850k troche pogarsza ale jak porownywalem do zdjeci takich aparatow z sredniej pulki (2.1mp) nie widzialem duzej roznicy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 NIw iem czemu uważasz ten aparat za lepszy od PSA200 canona - patrząc na parametry ja mam w nim więcej ustawień (np makro od 5 cm, czy różne ustawienia czułości) i zapisuje na najtańszych kartach CF Uwazam tak dlatego ze : -uzywalem wczesniej Canona (fotki mojego kompa sa nim robione) - Minolta ma jednak wiecej ustawien (makro od 6 cm :) rozne ustawienia czulosci tez) - posiada zoom optyczny + cyfrowy - zapis na kartach SD i MM (najtansze nie zawsze najlepsze) - jest mniej pradozerny od Canona (pogadalem sobie z fotografem troszke) - jest ladniejszy od Canona :wink: (IMHO) - no i pare innychrzeczy. Nie mowie ze ten Canonek robi zle foty, jak na moje potrzeby to byly calkiem OK, ale bardziej podpasila mi Minolta, i juz. Moge chyba wolec jeden aparacik od innego, ktorego Ty wolisz ? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Pewnie że możesz :D To wolny kraj - pytałęm bo z parametrów które przytoczyłeś na forum tej przewagi nie było widać .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Pewnie że możesz :D To wolny kraj - pytałęm bo z parametrów które przytoczyłeś na forum tej przewagi nie było widać .. Nie chcialo mi sie przepisywac wszystkich parametrow ze specyfikacji, a to co na forum przytoczylem to skopiowane z jakiegos sklepiku netowego. Naprawde ta Minolta przskakuje lekko Canona, dlategoja wlasnie wybralem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egeba Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 A co powiecie na TO?? Pod tym linkiem znajuduja sie tez linki do testow tego aparatu, gdybym mial kupowadc to bym sie zdecydowal na tego. ps. media-tech'a chcialem kupic ale jak zobaczylem zdjecia to juz mi sie odechcialo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Porownojac z Minolta to troszke gorzej, jedyny plus to 16MB pamieci. Nie nagrywa avi ani dzwieku, porownaj obydwie specyfikacje, troszke uproszczony jest, ale za to 100 zl taniej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Tutaj jest troche dokladniejsza specyfikacja : I paru innych aparatow. Probki fotek zamiescilem na forum testowym :oops: Wiem ze dziadowskie, ale to pierwsze dopiero :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Tutaj jest troche dokladniejsza specyfikacja : I paru innych aparatow. Probki fotek zamiescilem na forum testowym :oops: Wiem ze dziadowskie, ale to pierwsze dopiero :P Ładne zdjęcia z tego aparacika, btw ale tego radka to obkleiłeś tymi radiatorkami gdzie siem dało :P:P 8) :wink: , po drugiej stronie rdzenia czym kleiłeś ten radiatorek, jakiś plaster przewodzący ciepło czy pasta i silikon :?::?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 [...] Ładne zdjęcia z tego aparacika, btw ale tego radka to obkleiłeś tymi radiatorkami gdzie siem dało :P:P 8) :wink: , po drugiej stronie rdzenia czym kleiłeś ten radiatorek, jakiś plaster przewodzący ciepło czy pasta i silikon :?::?: Radiatorki fakt, przlepilem na wszystkim co bylo cieplejsze od mojego palucha :P Klejone sa wszystkie na tasmie termoprzewodzacej 3M, Rosio zalatwial nam taka, jest na chlodzeniu chyba topic. Tasma chyba dobrze pelni swoja role bo radiatorki sie grzeja, czyli tasma nie izoluje :) Ona wogole jest swietna, baaardzo cieniutka, tak jakby tylko taka cienka jak wlos warstewka silikonu, trzeba uwazac przy klejeniu bo bardzo mocno i szybko lapie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...