Tomeq Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 obejrzalem w koncu te fotki i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony sa naprawde wporzo, a cena aparatu jest rowniez bardzo wporzo :) chyba szykuje sie u mnie kolejna inwestycja ;) PS fajnie ta karte grafy zrobiles :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 obejrzalem w koncu te fotki i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony sa naprawde wporzo, a cena aparatu jest rowniez bardzo wporzo :) chyba szykuje sie u mnie kolejna inwestycja ;) PS fajnie ta karte grafy zrobiles :) Hehe , okleilem Radoslawa wszedzie tam gdzie sie pocil. Fotki da sie zrobic jeszcze lepszej jakosci, te byly na calkowitym defalucie zaprogramowanym. Qrde, ale sie ciesze zajebiscie z tego nabytku :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 a to jest radek 9500pro ?? czy jaki ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 a to jest radek 9500pro ?? czy jaki ?? Tak, 9500pro od Szafirka 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Również niedawno kupiłem ten aparacik. I tak jak Reed jestem zadowolony. Zdjątka pierwsza klasa jak za tak niską cene. Ja zapłaciłem za niego 880zł za nówke sztuke z 2 letnią gwarancją. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 A jak wygląda ta Minolta jeżeli chodzi o prądożerność? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 A jak wygląda ta Minolta jeżeli chodzi o prądożerność?Nie najgorzej. Ja używam akumulatorków Duracel 1800 i bez problemu starczają aby zapełnić karte pamięci. A raczej nie myśle o tym aby je oszczędzać, cały czas sobie przeglądam jak wyszły na panelu i takie tam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalton Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Super jest ta Minolta , ale osobiscie poluje na Minolte Dimage S414 tylko ze zostanie ona przywieziona z usa bo u nas jest za droga a tam na nasze kosztuje 1300 zł a nie 2000 ;) widziałem z niej zdjecia są superanckie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 A jak wygląda ta Minolta jeżeli chodzi o prądożerność?Nie najgorzej. Ja używam akumulatorków Duracel 1800 i bez problemu starczają aby zapełnić karte pamięci. A raczej nie myśle o tym aby je oszczędzać, cały czas sobie przeglądam jak wyszły na panelu i takie tam.Dwa akumulatorki? Po ile one są w sklepach + ładowarka? Jaka duża karta pamięci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 A jak wygląda ta Minolta jeżeli chodzi o prądożerność?Nie najgorzej. Ja używam akumulatorków Duracel 1800 i bez problemu starczają aby zapełnić karte pamięci. A raczej nie myśle o tym aby je oszczędzać, cały czas sobie przeglądam jak wyszły na panelu i takie tam.Dwa akumulatorki? Po ile one są w sklepach + ładowarka? Jaka duża karta pamięci?Karta 128MB. zmieści się na nią 127 zdjęć w najlepszej jakości. Akumulatorki kosztowały mnie 26zł za parę. Ładowarke kupiłem za 90zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 To jestem pod wrażeniem! Kolega ma prostego HP 2,1 i chodzi na cztery paluchy, które starczają na bardzo krótko! Dzięki za info! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Oki nudziło mi się dzisiaj więc postanowiłem popstrykać troszke fotek zdjęcie1 zdjęcie2 zdjęcie3 zdjęcie4 zdjęcie5 zdjęcie6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Oki nudziło mi się dzisiaj więc postanowiłem popstrykać troszke fotek zdjęcie1 zdjęcie2 zdjęcie3 zdjęcie4 zdjęcie5 zdjęcie6 Transfer przekroczony..., ale większość obejrzałem. Chociaż bardziej chciałbym zobaczyć fotki w plenerze oraz w pomieszczeniu słabo oświetlonym w odległości około 3-4 metry od fotografowanego obiektu, może coś znajdziessz? I jeszcze jedno- jak wychodzą zdjęcia robione z max zoomem (optyczny + cyfrowy) na odbitce 10x15? Widać pixelozę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Oki nudziło mi się dzisiaj więc postanowiłem popstrykać troszke fotek zdjęcie1 zdjęcie2 zdjęcie3 zdjęcie4 zdjęcie5 zdjęcie6 Transfer przekroczony..., ale większość obejrzałem. Chociaż bardziej chciałbym zobaczyć fotki w plenerze oraz w pomieszczeniu słabo oświetlonym w odległości około 3-4 metry od fotografowanego obiektu, może coś znajdziessz? I jeszcze jedno- jak wychodzą zdjęcia robione z max zoomem (optyczny + cyfrowy) na odbitce 10x15? Widać pixelozę? W plener to jeszcze nie wychodziłem fotek w pomieszczeniu źle oświetlnym jeszcze nie wykonywałem. Tak samo odbitek tu mam dodatkowe fotki zdjęcie zdjęcie1 zdjęcie2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Transfer przekroczony..., ale większość obejrzałem. Chociaż bardziej chciałbym zobaczyć fotki w plenerze oraz w pomieszczeniu słabo oświetlonym w odległości około 3-4 metry od fotografowanego obiektu, może coś znajdziessz? I jeszcze jedno- jak wychodzą zdjęcia robione z max zoomem (optyczny + cyfrowy) na odbitce 10x15? Widać pixelozę? W plener to jeszcze nie wychodziłem fotek w pomieszczeniu źle oświetlnym jeszcze nie wykonywałem. Tak samo odbitek Jak znajdziesz chwilkę czasu to możesz pstryknąć np w pokoju! A te zdjęcia z okna to były robione z zoomem? Jeżeli tak to jakim? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Transfer przekroczony..., ale większość obejrzałem. Chociaż bardziej chciałbym zobaczyć fotki w plenerze oraz w pomieszczeniu słabo oświetlonym w odległości około 3-4 metry od fotografowanego obiektu, może coś znajdziessz? I jeszcze jedno- jak wychodzą zdjęcia robione z max zoomem (optyczny + cyfrowy) na odbitce 10x15? Widać pixelozę? W plener to jeszcze nie wychodziłem fotek w pomieszczeniu źle oświetlnym jeszcze nie wykonywałem. Tak samo odbitek Jak znajdziesz chwilkę czasu to możesz pstryknąć np w pokoju! A te zdjęcia z okna to były robione z zoomem? Jeżeli tak to jakim? To pierwsze było wykonywane z zoomem optycznym 3x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 A ja się zastanawiam nad HP 735 - wiem wiem HP, alr to niczego nie przesądza. Bo nie każdy HP jest zly tak samo jak nie każda minolta jest dobra itd. a w tej cenie ok 1150 raczej ciężko kupić z 3 megową matrycą, 3 zoom optyczny i takimi funkcjami, a optykę ma już Pentaxa wiec całkiem ok. Oczywiście wolałbym Canona A70 ale za niego trzeba już 1600-1700 wybulić :cry: Do tej pory używam Minolty Dynax 5 + obiektywy 28-80 i 80-210 i czas do zestawu dokupić jakiegoś cyfraka :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6805 Przeczytaj kilka opinii, mimo, że większość to 10 to każdy uskarża się na ogromną prądożerność!!! Wiem coś o tym HP mają olbrzymi apetyt na energię! Co do matrycy 3 mln to chyba wolałbym 2mln + porządną optykę. Robiłem odbitki 10x15 z 2 mln aparatu i nie widać pikselologii czy czegoś podobnego! 3mln przydaje się przy kadrowaniu! Przejrzyj też grupę pl.rec.foto.cyfrowa wielu użytkowników (z reguły byłych) niezbyt dobrze wypowiada się o produktach HP. Ale drukarki robią za to porządne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6805 Przeczytaj kilka opinii, mimo, że większość to 10 to każdy uskarża się na ogromną prądożerność!!! Wiem coś o tym HP mają olbrzymi apetyt na energię! Co do matrycy 3 mln to chyba wolałbym 2mln + porządną optykę. Robiłem odbitki 10x15 z 2 mln aparatu i nie widać pikselologii czy czegoś podobnego! 3mln przydaje się przy kadrowaniu! Przejrzyj też grupę pl.rec.foto.cyfrowa wielu użytkowników (z reguły byłych) niezbyt dobrze wypowiada się o produktach HP. Ale drukarki robią za to porządne :) Jeżeli już mówisz o porządnej optyce to zauważ że ten HP ma optykę Pentaxa wieć nie jest znowu byle co. A ważne jest wszystko i optyka i matryca. Nie chodzi tu tak o jej rozdzielczośc co jakość. Wiesz nie ocenia się firmy tylko konkretny model. Wszystkie cyfrówki to pradożerne zabawki. Canon teraz, dlatego że wszystko ma w jedym układzie jest jednym z oszczedniejszych aparatów. Ale przy każdej cyfrówce zakup dodatkowych akumulatorów to norma tak samo jak zakup większej karty pamięci. Zresztą dotyczy to także lustrzanek czy kamer video - Uzywam kamery Sony TRV-27 i zakup dodatkowego akumulatora to jest konieczność jeżeli chcemy się dłużej pobawić sprzętem - to dotyczy każdego cyfrowego sprzętu. Dla mnie cyfrówka to nadal tylko zabawka i ma się nijak do profesionalnej czy nawet prostej lustrzanki. No chyba że modele o matrycy powyżej 11 mln a to już dobry samochód :wink: Ja używam Dynaxa 5 (bo nie mam funduszy na 7) a i tak jak by nie patrzeć Dynax 5 uzyskał tytuł lustrzanki roku 2002/2003 wiec nie spuszczam się za bardzo nad takimi cyfrówkami bo to jeszcze długo będą zabawki i nic więcej. co do cyfrówek to za rozsądne pieniądze jest Canon A70 u nas 1600-1800 a nawet 1900 (te nie są rozsądne) :evil: w USA 299$ czyli 1150 zł i wtedy wiadomo że biorę tego canona m.in. dlatego że tam wszystkie parametry możesz ręcznie ustawiać. Ale Polska to piękny kraj :evil: i ceny mamy takie jakie mamy Ale nawet w tej brzydkiej cenie 1600-1800 jest to najlepszy kompaktowy aparat cyfrowy w tym przdziale cenowym w Polsce Ten HP735 w USA kosztuje 950zł ale razem ze stacją dokującą taki zestaw u nas to ponad 1500zł i niestety w cenie do 1150 to HP (bez stacji dokującej) jest wyborem ok stosunek cena/możliwości Dlatego nie lubię jak ktoś stosuje obiegową opinię. :!: Jak już sam poleciłeś komentarze w komputroniku to zauważ że jedyną wadą i tym do czego mają użytkownicy zastrzeżenia to prądożerność a to dotyczy większości cyfrówek polecam zajrzeć tutaj http://aparatycyfrowe.recenzje.net.pl/inde...&pokaz=recenzje jak bym w Polsce mógł kupić Canona A70 za 1150 zł to bym jego kupił ale niestety u nas za te pieniądze to mam HP 735 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 No cóż nie jestem wielkim specem od fotografii cyfrowej, ale miałem okazję pobawić się dwoma modelami HP (2,1 i 3mln+3x optyczny). Zgadzam się, że moim wysłużonym zenitem można wykonać zdecydowanie lepsze jakościowo zdjęcia, ale...- można tutaj długo dyskutować o wadach i zaletach lustrzanek i cyfrówek. Moją powyższą opinię o HP oparłem na opiniach ludzi z pl.rec.foto.cyfrowa oraz własnych doświadczeniach z tym sprzętem. Być może jest ona błędna- ale jakoś nie chce mi się wierzyć w teorię spiskową, naprawdę wiele osób narzeka na HP, zdecydowanie mniej jest narzekających na Canona czy Nikona. No cóż nie każdy musi jeździć BMW czy Mercedesem, są też Fiaty i Daewoo za znacznie mniejsze pieniądze, którymi również będziesz kulał się po drogach. Ja w każdym razie nie kupię aparatu HP, ale pozdrawiam wszystkich, którzy pstrykają fotki tym sprzętem! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_Man Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Ja bym sie pokusił na Kodak'a CX4200 bądź CX4600, cena o jakąs stówkę droższa, a aparcik mam dobrej klasy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Ja bym sie pokusił na Kodak'a CX4200 bądź CX4600, cena o jakąs stówkę droższa, a aparcik mam dobrej klasy... Sorki ale jak aparat ma tylko zoom cyfrowy i to tylko x2, to nie jest dobrej klasy czyli CX4200 odpada zupełnie A CX4600 nie znam to nie będę mówił nic - ale z ciekawości zapytam co to bo ja się nie spotkałem z takim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 http://www.cyfrowki.com.pl/index.php/id_pr...id,details.html - warto?? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 http://www.cyfrowki.com.pl/index.php/id_pr...id,details.html - warto?? Pozdrawiam Nie. I jeszcze karty xD :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 A moglbys powiedziec czemu?? Chcialbym jakas cyfroweczke zakupic w rozsadnej cenie, a z tego co wiem to firma ta robi dobre aparaty. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Powiedzcie prosze dlaczego nie warto kupowac tego olympusa? Czemu reed narzekasz na karty xD?? Nie wiem co to jest, bo wogole sie nie znam na tym.. Czy lepszy jest Pentagram Photon 33 Zoom-3, moge go miec za 850 zl. Wiecej niestety nie moge wydac na aparat. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 xD maja tylko jedna wade - na obecna chwile sa drozsze od innych kart, za to sa szybsze i ich pojemnosc max to 8GB, standart opracowal FUJI i OLYMPUS. Mam Olympusa c740 wraz z 32MB i 128 MB. Nastepna zaleta jest rozmiar tej karty. To najmniejsze ze wszystkich dostepnych. Na pocieszenie moge napisac ze widac ze zaczynaja znacznie taniec. I pojawiaja sie produkcje znacznie tansze np DATEXA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 http://www.cyfrowki.com.pl/index.php/id_pr...id,details.html - warto?? Pozdrawiam Obejrzalem i tez stwierdzam ze sie nie oplaca ze wzgledu na cene. Taki aparat powinien byc warty góra 650zl, tyle ze to Olympus i sie troche cenia.... nnie ma zoomu opt co go dyskwalifikuje przy tej cenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 ale ogolnie robi nawet ladne fotki... za 800 nie znajdziesz raczej lepszego aparatu cyfrowego... moze jakis uzywany albo z allegro uzywam cyfrowki.. zoom sie przydaje ale czy jest niezbedny? tutaj masz klka fotek z niego http://www.foto-net.pl/probki/Olympus%20Ca...20Camedia%20150 z jakis tam testow wynika, ze ten pentagram tez dosyc fajny, ale zdjec z niego nie widzialem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Na dzień dzisiejszy najlepszy aparat w cenie do 1000,00 to Minolta 223, bardzo przyzwoity aparat za niewielkie pieniądze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...