uzytkownik78 Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 Zainteresował mnie ostatnio tablet: Tablet Acer Iconia W3 8" Intel Atom(dwurdzeniowy! 1,8ghz) Z2760 32GB WiFi W8 za 1250zł System operacyjny: Windows 8 Zainstalowana pamięć RAM [GB]: 2 Wbudowana pamięć [GB]: 32 Przekątna ekranu ['']: 8,1 Rozdzielczość nominalna (w pikselach): 1280 x 800 Jakieś inne podobne w przystępnej cenie? Surface Pro kosztuje minimum 3400zł więc cenowo trochę kiepsko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grim Andreoo Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 Zainteresował mnie ostatnio tablet: Tablet Acer Iconia W3 8" Intel Atom(dwurdzeniowy! 1,8ghz) Z2760 32GB WiFi W8 za 1250zł System operacyjny: Windows 8 Zainstalowana pamięć RAM [GB]: 2 Wbudowana pamięć [GB]: 32 Przekątna ekranu ['']: 8,1 Rozdzielczość nominalna (w pikselach): 1280 x 800 Jakieś inne podobne w przystępnej cenie? Surface Pro kosztuje minimum 3400zł więc cenowo trochę kiepsko Hej :) Szkoda wydawać tyle pieniędzy na takiego tableta. Kupiłem sobie ostatnio fajny i tani tablet firmy GLOBO. Jestem z niego bardzo zadowolony ! Najważniejsze jest w nim to, że ma polskiego producenta, co jak wiadomo w dzisiejszych czasach jest rzadkim zjawiskiem :( Najważniejszy jest procesor - czterordzeniowy. Dzięki niemu nic się nie zawiesza i wszystko działa tak jak trzeba. Podam Ci link do niego : http://allegro.pl/tablet-globo-gl8000-quad-core-x4-8-cali-ips-bialy-i3512517940.html Naprawdę warto :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 (edytowane) @up . W tym tablecie poza samym desingiem nie ma chyba nic polskiego - procesor jest Chiński , w dodatku to nie jest jakiś uber Quad w rodzaju Exynosa od Samsunga . Architektura to Cortex A9 , GPU to albo Mali 400 albo sporo słabszy GC1000 . Prawdopodobnie kto inny wyprodukował ten tablet a firma Globo dodała tylko swoją naklejkę . Co do samych tabletów - to nie da się porównać tabletów z Windowsem ( poza Win 8 RT ) z tabletami na Androidzie czy nawet tabletami od Apple . Te pierwsze to architektura X86 czyli to co mamy od lat w komputerach stacjonarnych czy laptopach , Anroid / iOS to znowu architektura ARM . Architektury kompletnie różne zarówno pod kątem wydajności jak i tego co potrafią . Co rzutuje na dostępność softu czy ich funkcji . Tak poza tematem - Grim Andreoo , jak możesz to zrób test tego tableta za pomocą programu AnTutu Benchmark dostępnego na Google Play . I wstaw wynik z programu na forum - zobaczymy jakie osiągi ma ten twój tablet . Edytowane 8 Września 2013 przez reyden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...