Fallout Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Mój kumpel ma celerona 1000 mhz i udało mu sie podkrecic na 1200. Wydaje mi sie ze to troche mało i czy nie moglibyście powiedziec jakie ustaqwienia powinny spoko pujść na 1300 lub wyzej?? PS. Płyta głowna stworzona do overclockingu (ABIT SA6):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Po pierwsze - ten post powinien być w dziale podkręcanie Po drugie - 'pujść' się pisze przez inne ó Po trzecie - to zależy od rodzaju celka - jeżeli ma coppermine to jest dużo jak na ten procesor - jeżeli ma tualatina to powinien wyciągnąć znacznie więcej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 A byly tulipany 1 ghz bo myslalem ze od 1,1 ghz tulipanki sie zaczely. Moj stary celek 1000 nie hciał wiecej isc jak 1240, ale inne i na 1400 chodzily zalezy od serii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zalezy tez duzo od plyty... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Tylko głównie chodzi o to ze na tej samej płycie ten sam procesor był już podkręcony kiedyś na 1300 i był onna tym samym coolerze... No a tak maxymalnie ile mozna wyciagnac z tego procesora ponad 1200??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Dalej nie napisałej czy to jest coppermine czy tualatin - czy my wyglądmy jak wróżki żeby Ci powiedzieć na ile on pójdzie ?? Jak nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 fallout dowiedz sie ile ma L2 cache. 256kb - tulipan 128kb - coppermine np programem wcpuid Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 aaa sorry nie napisalem wam to jest coppermine na 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 a tak apropo mojego proca to na ile mogę go podkręcić??? Puściłem go aż na 3 Ghz no i nie wiem.. nie zmienialem zadnego napiecia nic i 3d mark calutki przeszedl bez zwisu ani niczego... próbować dalej?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Pewni że próbuj - tyko że testuj stabiność torture testem z Prime95 - jak on się nie przewróci lub nie wywali błędów przez 2-3 h to możesz system uznać za dość stabilny do Twoich zastosowań :D A ile maxymalnie możesz wycisnąć z celka kolegi to musisz sprawdzić ręcznie ...tylko uważaj na temperaturę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...