greeter Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Witam Mam pytanie Podczas proby instalowania rpm-ow czesto zostaje wyswietlony komunikat o braku bibliotek. Jezeli je znajde to w ktore miejsce mam je wrzucic? wrzucalem juz do /lib ale to nie pomoglo. ps. zna ktos moze dobra strone z bibliotekami bo na plikoskopie nie ma wszystkich , a na mojej plycie instalacyjnej tez wielu brakuje. dziekuje Greeter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 normalnie jak masz plytke z systemem to sa na niej rozne rpmy, no i jak ci brakuje bibliotek to szukasz rpma ktory je zawiera i instalujesz go, przez wrzucanie takie z netu narobisz tylko syfu w systemie... a jezeli denerwuja cie braki bibliotek to instalnij sobie PLD, tam przy instalowaniu jakiegos rpma sprawdzane sa zaleznosci i odrazu gdy jakiejs biblioteki brakuje zostaje ona doinstalowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 a jak brakuje na plycie to znaczy ze pewnie system co miesci sie na 3 plytkach instalowales z jednej ;) jakto juz czesto zaobserwowalem na uzytkownikach mandrakow i tym podobnych, w slacku i pld nie masz takich problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greeter Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 tylko ze jest jeden problem bo na tych plytkach nie ma wszystkich bibliotek ktorych mi brakuje i wtedy musze je szukac na necie. i stad moje pytanie. jak juz je sciagne to w ktore miejsce je wrzucic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skar Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Jak juz sciagniesz jakas biblioteke, to prawdopodobnie bedzie w rpm [zaleznie od wersji linuxa] lub jakims pliku skompresowanym. Jezeli bedzie ta druga opcja, to zapewne znajdzie sie i plik readme... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 poszukaj w /etc/ takiego pliku zaczynajacego sie na Id.conf ...cos tam sorki nie pamietam - mi sie wydaje ze to jest wlasnie do podawania sciezkek do bibliotek (Id.... dokladnie nie wiem czy jest to i czy L :)[/url] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Jeśli już to ld.so.conf, w nim są podane ścieżki do bibliotek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 jak zwykle masz racje :) sorki za nie scislosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...