Skocz do zawartości
dr34m3r

zdejmowanie tasmy z chipsetu karty graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj zdjalem coolerek z geforce'a 4 ti 4400, poniewaz planuje zakup nowego coolerka. Stary cooler byl przyczepiony tasma termoprzewodzaca i mam pytanie, czy jest jakis sens odlepiania jej (jesli tak to jak, bo tak to sie klei ze z palca mi karta niechce zejsc :)) i czy lepiej posmarowac ja pasta?

przed napisaniem tematu uzylwem opcji szukaj, szukal ponad 10 minut i zrezygnowalem:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaja sobie robisz? Weź odklej tą taśmę i umyj chipa benzynką ekstrakcyjną, ale żeby śladu po taśmie nie zostało. Jak masz zamiar urzyć pasty na bazie srebra/miedzi to okolice chipa oklej jakąś taśmą samoprzylepną (np. izolacyjną), żeby zwarcia nie zrobiła, jak wypłynie przypadkiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaja sobie robisz? Weź odklej tą taśmę i umyj chipa benzynką ekstrakcyjną, ale żeby śladu po taśmie nie zostało. Jak masz zamiar urzyć pasty na bazie srebra/miedzi to okolice chipa oklej jakąś taśmą samoprzylepną (np. izolacyjną), żeby zwarcia nie zrobiła, jak wypłynie przypadkiem...

........... i to oklejenie mu tak zostanie ?? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz zawsze wziac w lape jakis papier wodny np. 1500 scierny i przeszlifowac troche core. ja tak zrobilem bo na moim radku byla taka pianka klejac i za chiny nie chcialy kawaleczki sie odkleic. dotego jest jescze jeden plus ze troche sie core przyszlifowalo i bedzie rowniejszy - chyba :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...