AiXen Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2013 Już niebawem zamierzam wzmocnić swój komputer dokupując nowe podzespoły. Mogę wydać mniej więcej 1400zł. Obecny sprzęt: Płyta główna - MSI Z77A-G45 Procesor - Intel Core i5-3470 Pamięć Ram - Kingston HyperX Beast RAM 8GB 2x4GB Potrzebuję natomiast: Monitora, wystarczy mi 21.5'' 1920 x 1080 - BenQ 21.5" LCD G2250 cena ok. 400zł lub w podobnej cenie Monitor BenQ 21.5" LED GW2255 ( nie znam się za bardzo na matrycach, a jak napisałem poniżej, komputer ma mi służyć również do grafiki ) Karty graficznej, moja propozycja - MSI Radeon HD 7850 OC 1GB cena ok. 600zł Dysk twardy, wystarczy 1TB - WD GREEN cena ok. 235zł Zasilacza, nie mam pojęcia jaki byłby dobry do tego zestawu i cenowo i wydajnościowo. Dodam jeszcze, że potrzebuje przy nim dodatkowego 8-pinowego zasilania przy CPU i 24-pin do płyty głównej. Komputer ma mi służyc zarówno do nowszych gier, jak i programów typu Photoshop, czy AutoCad. Proszę tylko nie oceniajcie mojego obecnego zestawu, pomocy potrzebuję wyłącznie przy dokupieniu nowych podzespołów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2013 (edytowane) Monitor do grafiki za 400 zł. Yhy... Tak swoją drogą nie jestem pewny czy full HD przy 21,5" to nie będzie za wysoka rozdzielczość.. Tapatalk 4 @ SGS 3 Edytowane 29 Września 2013 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ashi1 Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2013 Monitor do grafiki za 400 zł - proszę bardzo: NEC 2170NX (PVA), NEC 2070NX (IPS), za trochę więcej HP LP2465 (MVA). Oczywiście w nowych nawet nie ma co szukać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AiXen Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2013 No niestety mój budżet jest dość niski. Jednak co to tej grafiki to nie jestem żadnym zaawansowanym architektem czy coś w tym stylu, robię to wyłącznie dla własnej przyjemności. W Photoshopie bawię się dość często dlatego o tym wspomniałem, a AutoCad'a to nawet nie wiem kiedy ostatnio używałem. Dlatego nie potrzeba mi aż tak dobrego monitora. Obecnie pracuję na monitorze ASUS VW225N i nie narzekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...