Zielok Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2013 Witam.Mam Acera Extense 7620,używam go głównie do internetu i tworzenia prac w Office,lecz ostatnio sprawia mu to problemy(otwieranie projektów itp),oczekiwanie na instalatora czegokolwiek może trwać nawet 5 minut...Laptop oryginalnie posiada Viste Home Basic i chce kupic uaktualnienie do Wina 8 tylko czy wpłynie to znacząco na działanie. Specyfikacja: -Core 2 Duo T5450-1.66Ghz -2 Gb Ramu DDR2 -Radeon HD 2400XT HM 512MB -160Gb HDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2013 (edytowane) Na początek po prostu postaw system od nowa - jeżeli obecną instalację masz już od dłuższego czasu (czyli jest zaśmiecona różnymi pozostałościami po sofcie, sterownikach itp) to na pewno poczujesz zmianę in plus. Co prawda cudów bym się nie spodziewał, 2 GB dla systemów Windows nowszych niż XP to zdecydowanie za mało, a dla Visty w szczególności. Windows8 na pewno będzie sobie na tym sprzęcie radził lepiej niż Vista, jest zdecydowanie mniej zasobożerny i szybciej działa nawet na takim antycznym sprzęcie. Stawiałem ostatnio Windows8 na czymś podobnym (T7200 2Ghz i 3GB RAM) i sam byłem zaskoczony jak lapek odżył Upewnij się tylko czy będziesz miał do wszystkiego sterowniki, w moim przypadku Windows8 nie był w stanie znaleźć sterowników do czytnika kart SD 5in1 Ricoha plus kamerka na domyślnych sterownikach odwracała obraz, na szczęście system łyknął sterowniki z Visty i wszystko działa tak, jak powinno. Aha, jeszcze jedno, zanim cokolwiek zaczniesz działać to profilaktycznie przeskanuj dysk softem do lokalizacji bad sectorów, ich istnienie może dawaj objawy takie jak w Twoim przypadku. Edytowane 29 Września 2013 przez katoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...