Destr0y Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Witam od pewnego czasu, nękają mnie nagłe resety oraz "zamrożenia" systemu. Najczęściej podczas grania ale i czasami podczas przeglądania internetu. Oto kody błędów BSOD : 0x00000124, 0x000000d1, 0x00000024, 0x1000007e, 0x0000007f Dodam że testowałem już ram programem Memtest 86+. Test trwał około 2 godzin i nie wykrył żadnych problemów z ramem. Macie jakieś pomysły co może być przyczyną tych BSOD-ów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Daj zrzut s.m.a.r.t. dysku. Podaj pełną specyfikację komputera i producenta oraz model zasilacza. Komp podkręcony czy nie? Sterownik są najnowsze? Bios uaktualniony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destr0y Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 (edytowane) Bios zaktualizowany do najnowszej wersji. Komputer nie podkręcany. Specyfikacja: CPU: AMD Athlon X2 250 3.00 GHz GPU: Geforce 9800 Gt Green Edition MOBO : Asus M2A74-AM Ram: Goodram 2x2GB Zasilacz : FEEL III 500 ATX Sterowniki najnowsze, pobrane i zainstalowane ze strony producenta. Screen S.M.A.R.T : http://imageshack.us/f/856/t0gd.png/ Edytowane 4 Października 2013 przez Destr0y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 Błąd o którym piszesz dotyczy problemu z obsługą urządzeń które korzystają z gniazd PCI-Ex. Kolejną przyczyną mogą być sterowniki. W Windows 7 masz coś takiego jak Monitor niezawodności i zerknij tam,powinno być coś związanego z tym co podałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destr0y Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 (edytowane) W monitorze niezawodności nie znalazłem nic niepokojącego prócz wspomnianych wyżej błędów krytycznych. Edytowane 4 Października 2013 przez Destr0y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 Sprawdź jeśli to możliwe na nowszej wersji sterowników,chyba że posiadasz najnowsze.Co do grafiki to nie przegrzewa się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destr0y Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 Temperatury wszystkich podzespołów w normie. Tak najnowsze sterowniki, które były dostępne na stronie producenta. Dodam że przed chwilą wymieniłem kabel SATA od dysku na nowy, także zmieniłem podłączyłem go pod inny slot. Właśnie od godziny gram i nie było żadnego BSODA. Wcześniej pojawiały się one po mniej więcej 5-10 min grania. Ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...