bako72 Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zmontowałem wczoraj dla klienta komputer (MSI 845E MAX, P4 2,4GHz, DDR/333 Kingstone CL2.5, Radeon 9100 Sapphire 64MB, WD400JB, DVD Lite On 16X, CDRW Lite On 52/24/52, dźwięk na płycie głównej, Win98SE). Poprzednio robiłem taką samą konfigurację tylko na MSI KT4V + Athlon 2000+. Efekt: zawieszająca się gra NFS HP2 (samochód jedzie, w pewnym momencie obraz stoi no i pozostaje reset kompa - i na Intelu i na AMD dokładnie to samo, już zaczynam znowu podejrzewać Radeona). W Mafii gierka przez chwilę chodzi później wychodzi sobie błyskawicznie do Windows. Na MSI KT4V zmieniłem BIOS na nowszy oraz załadowałem SB Live 5.1 i problem był z głowy. Może jest ktoś kto ma MSI 845E MAX'a i miał podobny problem, który można rozwiązać jakoś (nowy BIOS, stery do Radeona być może z Intelem pomoże jakaś inna sztuczka). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 A sprawdzałeś pamieci ??? Może to one ale bardziej prawdopodobe to właśnie ten Radeon-może poprostu sie przegrzewa, sprawdz jak przylega radiator do GPU ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 stare stery masz do ATI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zainstaluj stery w versji 3.2 lub 3.4 a nie bedzie broblemów.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Dokładnie. Na starszych sterach NFSHP2 jak sie ustawiło cienie na full to sie wysypywał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukczas Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zmontowałem wczoraj dla klienta komputer (MSI 845E MAX, P4 2,4GHz, DDR/333 Kingstone CL2.5, Radeon 9100 Sapphire 64MB, WD400JB, DVD Lite On 16X, CDRW Lite On 52/24/52, dźwięk na płycie głównej, Win98SE). ja bym jeszcze zmienil system na twoim miejscu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 a gra jest oryginalna? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bako72 Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Jaki system masz na myśli (XP ?). Win98 mi osobiście chodzi bardzo dobrze, mało zajmuje, szybko działa. Lepsze jest wrogiem dobrego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukczas Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 wg mnie najlepszym systemem jest w2kpro i taki wlasnie polecam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 u mnie pod XP i na sprzecie jak w podpisie nie ma problemów z HP.. zainstaluj stery 3.2 albo 3.4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 wg mnie najlepszym systemem jest w2kpro i taki wlasnie polecam...hmm do gier tez sie tak dobrze nadaje? wg mnie win 98/98se/me sa lepsze do gier niz 2k/XP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukczas Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 hmm, mowisz ze jest lepszy do gier a mozesz to poprzec jakims przykladem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 chociazby fakt ze win98/98se/me "zjada" mniej pamieci niz 2k/XP. ilosc wolnej pamieci jest dosc waznym czynnikiem wydajnosci w grach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukczas Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 no fakt, dlatego kupilem wiecej pamieci, ale jesli chodzi o stabilnosc to przyznasz ze w98 ma sie nijak do w2k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Noo jak się ma 128 MB to może - i przy bardziej wymagających 256 - ale od 512 tylko win oparte na NT - 2k lub XP - dla mnie dużo stabilniejsze ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 ogolnie tak. ale wszystko zalezy od sprzetu i sterownikow, tudziez softu instalowanego pozniej. z windowsami jest tak ze dla niektorych ludzi XP chodzi super stabilnie, a u innym ciagle sie krzaczy. tak samo jest z kazdym OS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Ja się ostatnio przekonałem, że 256DDR to za mało dla niektórych gier - Morrowind doczytuje mi ciągle z HDD :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...