daavis5 Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Witam, Stary komp mi się rozsypał i postanowiłem go odnowić. Do tej pory używałem dual core 2.5, płytę "no name" z zintegrowaną grafiką i 2x2ddr2. System win7. Legalny oczywiście, w wersji OM. Płyta jest zepsuta i prawdopodobnie procek też. Pogodziłem się z wydatkiem i chyba chcę AMD A6 5400k black edition. Jaką płytę wybrać do tego procka? Czy wogóle to dobry procek? Na kompie przeglądam strony www i oglądam multimedia. W nic nie gram. Dodam, że obecnie w oko wpadła mi płyta asus F2a55-m le. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Kup G2030 lub G1610 zamiast tego APU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daavis5 Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Dlaczego? Nie jest chyba szybszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Jest i to bardzo dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daavis5 Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 http://www.cpu-world.com/Compare/232/AMD_A6-Series_A6-5400K_vs_Intel_Pentium_Dual-Core_G2030.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Dokładnie to masz tam napisane. Pentium jest szybszy i to dużo. 25% na jeden rdzeń, 54%!!! na dwa rdzenie, 17% na kontroler pamięci. Jedyne co lepsze ma AMD, to zintegrowana grafika, ale skoro piszesz, że w nic nie grasz, to ta z intela spokojnie ci starczy. Overall to średnia wyciągnięta ze wszystkiego, wliczając grafikę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...