dader Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 (edytowane) Witam planuje kupno dodatkowego w miare taniego monitora do pracy http://allegro.pl/lg-22-super-led-ips-22ea53vq-hdm-dvi-uchwyt-hdmi-i3615789696.htmlhttp://allegro.pl/lg-22-super-led-ips-22ea53vq-hdmi-dvi-hdmi-gratis-i3608251025.htmlhttp://allegro.pl/monitor-22-asus-vs229hr-ips-full-hd-hdmi-dvi-5ms-i3616977297.html Problem jest tego typu ze 2 pierwsze maja matryce TFT IPS jak rozumiem nie jest to pelne IPS i te monitory sa poprostu gorsze ?3 monitor ma LED IPS czyli normlana matryce IPS bez zadnych marketingowych oszustw ?Nie jestem grafikiem, monitor potrzebny do forex a tam moze 5 kolorowmimo wszytsko jak kupowac to juz cos porzadniejszego co bede mogl okazyjnie uzyc do gier/filmow/internetu W zwiazku z powyzszym mam 3 pytania1. Co to do diabla jest matryca TFT IPS ? zawsze myslalem ze jest albo jedno albo drugie ale widac malo wiem2. Ktory wybrac 3. W jaka firme celowac, LG czy Asus ? LG chyba slabsze ale w tym segmencie cenowym raczej wybitnej jakosci nie bedzie pozdrawiam i czekam na odpowiedz Edytowane 14 Października 2013 przez dader Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 TFT - thin film transistor, cienka warstwa tranzystorów, cecha inherentna dla wszystkich lcd. Nie jest to rodzaj matrycy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dader Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Dziekuje za odpowiedz czyli wszytskie 3 powyzsze monitory to tak naprawde jedno i to samo i moge brac obojetnie ktory ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Jakiejś wybitnej różnicy w jakości między tymi modelami bym się nie spodziewał. Jest to niska półka, tanie produkty, ekonomiczna konstrukcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dader Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 (edytowane) Domyslam sie ze szczyt mysli technicznej ani pierwowzor jakosc to to nie jest ale moje potrzeby tez nie sa wygorowane dodatkowy monitor do tradingu ot co i moze jakis film/www/gra czasem Specem nie jestem dlatego pytam ludzi madrzejszych od siebie co mysla o tych monitorach i za co ci bardzo dziekuje toms83 brac LG czy Asusa ? w mojej glowce pokutuje przekonanie ze LG jest slabe a Asus dobry ale cos mi mowi ze w tym przedziale to chyba jedno i to samo dobrze mysle ? Edytowane 14 Października 2013 przez dader Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 Nie doradzę nic konkretnego, bo to nie są produkty z kręgu moich zainteresowań. LG chyba ma program wymiany monitora w przypadku znalezienia piksela/subpiksela. Ponoć 30 dni jest taka dodatkowa gwarancja. Trzeba by zajrzeć na ich stronkę i doczytać warunki. Możesz jeszcze zajrzeć na Prad.de, może są tam Twoje wybrane monitorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irokez85 Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 A może monitor 120hz??? Gram na Benq Xl2411t (144hz) i jest kolosalna różnica między 60hz a 120/144hz. Fakt są to panele TN więc kolory gorsze niż IPS ale płynność nie do pobicia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2013 Jeżeli granie ma wyższy priorytet niż reszta zadań i jest się w stanie poświęcić obraz ( TN ), to oczywiście lepiej brać modele 120/144Hz. Dodatkowo warto zapoznać się tematem Lightboost. Klarowność CRT na LCD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Meganka1 Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Jeżeli róznice nie są kolosalne to proponuje wybrac według designu osobiście mi podoba się nowoczesny ksztalt Asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...