koko69 Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Czy ten zestaw będzie ok,czy wszystko do siebie pasuje?: http://www.scan.co.uk/savedbasket/e8fa5e1e3ddb495b9dc98e0f9a905469 Czy jeśli nie będę narazie podkręcal to czy standardowe chłodzenie do pocesora wystarczy? Czy żeby później zamontować chłodzenie to trzeba od nowa wyjmować płyę główną z obudowy itd.? Wybaczcie jeśli te pytania sa oczywiste ale jestem raczej laikiem. Dziekuję z góry za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Bez OC standardowe chłodzenie zawsze starcza, po to jest. Oczywiście z głośnością bywa różnie, ale te procesory są chłodne, to wył raczej nie będzie. Co do reszty sprzętu to pasować wszystko będzie, współdziałać poprawnie też, procesor nie będzie ograniczał karty ani na odwrót. Co do opłacalności się nie wypowiem, bo nie znam cen innych podzespołów w GB. Obudowa moim zdaniem bardzo brzydka, ale wiadomo, de gustibus non est disputandum. Chłodzenie, które wybrałeś wymaga wyjęcia płyty z obudowy, chyba że posiada ona odpowiednio duży otwór w tacce montażowej umożliwiający dostęp do mocowania chłodzenia z tyłu. Zalman, którego wybrałeś taki otwór posiada, więc nie powinna wystąpić potrzeba wykręcania płyty w celu montażu coolera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko69 Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Jaką obudowę byś polecił,bo ja za bardzo sie nie znam? w sumie to nie zastanawiałem się nad jej wyglądem,chodziło bardziej o cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 (edytowane) Obudowa jest porządna, dobrze wykonana i ma odpowiednią wentylację, możesz ją śmiało brać. Po prostu mi osobiście nie podoba się ten skośnie ścięty dach, ale to w niczym nie przeszkadza. Edytowane 17 Października 2013 przez teraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...