Zerahat Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Witam Kilka dni temu zmieniłem kartę graficzną w moim komputerze i mam wrażenie ,że mój zasilacz nie do końca ogarnia caly zestaw. Obecna specyfikacja : Procesor : Intel Core I5 2500 k (podkręcony do 4.8 GHz)Płyta głowna : Asrock Z68 Extreme3 Gen3Ram : Corsair DDR3 8GB(2x4GB) 1600MHz Vengeance Low Profile CL9Zasilacz : Bequite PurePower L7 530 W 80+Grafika : MSI GTX 770 Lightning (GPU i Pamięc podkręcone) Ostatnio przy zwiekszonym napięciu na karcie graficznej zdarzyl mi się restart, co oznaczało by że prawdopodobnie dostal za malo mocy. Co polecacie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat1166 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Kup be quiet streight power p9 550W i wystarczy z zapasem do tej konfiguracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Kup be quiet streight power p9 550W i wystarczy z zapasem do tej konfiguracji. Cyba chodziło ci o e9 a nie p9. Właściwie każdy markowy zasilacz 500W uciągnie ten zestaw jeszcze z zapasem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Ostatnio przy zwiekszonym napięciu na karcie graficznej zdarzyl mi się restart, co oznaczało by że prawdopodobnie dostal za malo mocy. Może po prostu przekręciłeś, bo tak jak wspominał przedmówca, z tą konfiguracją powinien poradzić sobie każdy porządny 500W zasilacz, a nawet słabszy. @Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietkun Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 A jestes pewny na 100% stabilnosci procka?? Generalnie jaki jest objaw gdy zasilacz osiagnie moc max?? Restart? Czy po prostu ograniczenie taktowan na elemntach pc przez mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) Zwiecha, reset, wyłączenie się, Blue screen. Tutaj najzwyczajniej gpu jest niestabilne. Aktualny zasilacz daje bez problemu rade. Tapatapatap i9001 Edytowane 18 Października 2013 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zerahat Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Tak procka testowalem Prime95 prawie przez 6 godzin , zadnych blędów. Wygląda na to ze mieliscie racje udalo mi sie znalezc optymalne ustawienia dla Grafiki i wszystko smiga bez problemu. Chyba za bardzo zasugerowalem sie tym co pisze producent na pudelku . 600 W or greater... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietkun Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 6h to i tak malo. mi na 4,7 2500k dawal bład po 8h. po zejsciu na 4,6 zostawilem prime'a na 24h :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jam Jest Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 BQ 530W to w zupełności wystarczająca moc do każdego wypasionego zestawu jednograficznego. Więc o ile zasilacz po prostu nie padł, to raczej OC ma jakiś problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...