krecik002 Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 Witam posiadam płytę główną ASRock G41MH/USB3 z procesorem Intel Celeron E1200 2 x 1.6. Chciałbym podkręcić ten procesor. Czytałem na internecie na temat tego procesora i dowiedziałem się, że można go podkręcić o nawet 100% bez dodatkowego chłodzenia. Próbowałem podkręcić go w biosie lecz w windzie nie widzi mi nic. Prosze o pomoc jak ustawic : -DRAM Frequency -DRAM Command Ratre + DRAM Timing Conf. -Ratio CMOS Setting 8 -CPU Frequency -PCIE Frequency -Strap FSB to MCH -CPU Voltake -DRAM Voltage -NB Voltage -SB Voltage -VTT Voltage -GTLRef Voltage Pomógłby mi ktoś w miarę możliwości podkręcić nieco ten procek ? PS. Posiadam zasilacz : Everest 80Plus 1010 PSS. Podkrecilem procka w biosie do 2.8 lecz na windzie mialem caly czas 1.6 a cpu-z pokazywal 2.8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 Dziwne . EIST czy inne opcje oszczędzania energii wyłączone ? Pokaż screena z CPU-Z jak CPU jest obciążony - proponuję Stressprime lub OCCT do testów obciążenia . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krecik002 Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2013 (edytowane) Witam mam teraz ustawione na 326x8 i nie wiem jakie mam ustawić te napięcia mam wyłączona opcje oszczędzania energii a tego 2 nie umiem znaleźne, prosił bym o pomoc w ustawieniu tych napiec + dołączam foto z cpu-z Edytowane 1 Listopada 2013 przez krecik002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krecik002 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 odswwierzam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 odswwierzam osochozi? Wrzuć jeszcze zakładkę memory i spd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krecik002 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 Nowe zdjecie cpu + memory i spd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 Poluzuj timingi, ustaw takie jak masz w JEDEC #2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krecik002 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 Moglbys powiedziec jak mam ro zrobic ? nigdy z timingami nie mialem doczynienia i nie wiem czy odpowiednie parametry ustawilem : -DRAM Frequency -DRAM Command Ratre + DRAM Timing Conf. -Ratio CMOS Setting 8 -CPU Frequency -PCIE Frequency -Strap FSB to MCH -CPU Voltake -DRAM Voltage -NB Voltage -SB Voltage -VTT Voltage -GTLRef Voltage przy okazji mam OCTuner czy jest on dobrym porgramem ? Wsyzstko w biosie sam ustawialem cyztajac troche po jakis forach ale nie wiem jak ustawic wsyzstkie parametrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krecik002 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 bump Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 http://www.purepc.pl/podkrecanie/poradnik_podkrecanie_procesorow Masz wszystko podane, nikt za ciebie nie przetestuje poszczególnych wartości i ich wpływu na oc. Pamiętaj, że nie jest to to wyczynowa płyta ani chipset, jej możliwości mogły się już skończyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...