afrom Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 Witam. Zwracam się do was z prośbą o pomoc, w złożeniu optymalnego PC do gier za nieduże pieniądze. Na modernizację mogę przeznaczyć mniej więcej 1000 zł - 1500 zł. Chodzi mi o uzyskaniu wydajności takiej, aby np. poszły gry takie jak BF3, Gta IV i inne nowości. Nie chodzi mi tutaj o uzyskanie maxa w grafice, bo wiem że za takie pieniądze cudów się nie zdziała, ale wiem że można za tyle już złożyć coś średniej klasy PC. Mój dotychczasowy sprzęt : - Procesor : Intel® Pentium® D CPU 2.66GHz, 2660 MHz ( 2 rdzenie ) - kompletna porażka, ale został wrzucony taki ponieważ poprzedni padł. - Karta graficzna : ATI Radeon 4650 1GB - Płyta główna : MSI NVidia 6100 - Pamięć RAM : DDR2-667 4GB - Dysk twardy : 500GB SATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) Jaki zasilacz masz? Gdybyś mógł zostawić dysk, zasilacz i obudowę oraz sprzedać to co teraz posiadasz to dobrym wyborem powinien być zestaw z i5 oraz GTX 760. Wyjdzie trochę ponad budżet, ale warto dołożyć. Edytowane 2 Listopada 2013 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrom Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 Zasilacz 230 V - 50 Hx, więc straszna lipa. Wiem że taki zestaw byłby bardzo dobry, jednak nie jestem pewien czy wejdzie to w aktualną płytę główną ( nie jestem za dobry w te klocki ). I może jakiś alternatywny zestaw w niższej cenie ? Gdyż jak będzie z budżetem do końca, to nie jestem pewien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) Napisz dokładnie co to za model zasilacza. Informację znajdziesz na płytce znamionowej na zasilaczu. Musisz otworzyć obudowę. Widzę że nie masz zielonego pojęcia, więc napiszę tak. Każdy procesor wymaga odpowiedniej płyty głównej, a raczej Socketa (czyli podstawki w którym montujemy procesor). W Twoim przypadku sprzedajesz wszystko oprócz dysku twardego i ew. zasilacza jak się okaże coś wart. Czyli kupujesz płytę główną, procesor, kartę graficzną i pamięci. Np MSI B85-G43 + Intel Haswell i5 4440 + 4GB najtańszej pamięci DDR 3 1600 i do tego jakaś karta graficzna np Gigabyte GTX 660 lub ew dołożyć do Gigabyte 760'tki. Zależy ile dostaniesz za ten sprzęt. Edytowane 2 Listopada 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrom Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 QOLTEC SilentLine Q400 W Obawiam się że mój budżet nie będzie wystarczający na i5 i GTX 760, więc poradźcie mi jak go poskładać taniej.. bo już szału dostaję, nic nie śmiga na nim, a procesor ze starego AMD Phenoma x3 na ten aktualny, trwał 4 miesiące u Pana który się podobno na tym zna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrom Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) Ktoś jeszcze ma jakieś połączenie co do sprzętu ? Bo widzę że żeby otrzymać coś w miarę do gier to trzeba 2500 wyłożyć jak nic.. I zasilacz jest coś wart czy totalne dno ? Edytowane 2 Listopada 2013 przez afrom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...