Skocz do zawartości
2kl

TP-LINK WR340G - drastyczny spadek prędkości łącza

Rekomendowane odpowiedzi

Hej! 

Mam skonfigurowaną sieć WIFI (PC i laptop) przy użyciu TP-LINK WR340G. 

Przez 2 lata wszystko działało bez zarzutu, niestety dwa dni temu po włączeniu PC zauważyłem wyraźny spadek prędkości, a właściwie jej brak. To samo spotkało mnie po odpaleniu laptopa. Połączenie z routerem kablem działa tak samo.
Testowałem też net bezpośrednio kablem do laptopa, bez pośrednictwa routera i działa bez zarzutu. 

Pomoc techniczna dostawcy twierdzi, że router odpowiada prawidłowo, ze swojej strony nie widzą nic niepokojącego. 

Żadnych zmian w ustawieniach routera nie dokonywałem, żadnych nowych urządzeń nie dodawałem, nowego oprogramowania, zapór itp. Osoby niepożądane także. 

Strony ładują się kilka minut lub nie ładują wcale. Ładują się ładują, bez końca. 

Z siecią łączy się bez problemów, zasięg dobry/bardzo dobry. Skydrive działający w tle pobierał dane (2MB w kilkanaście minut), więc niby połączenie jest. 

Firmware aktualny.

Jakie informacje mogę dostarczyć aby lepiej naświetlić temat? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli wlaczyles logowanie to mogl sie zapchac logami i realnie nie ma gdzie zapisywac i wtedy tak naprawde dobrze, ze dziala Dołączona grafika

Sugeruje full wipe (wyczyszczenie nvram/reset urzadzenia) i skonfiguorwanie od zera.

Spisz sobie adresy MAC z DHCP, nazwy hostow, klucze do VPN i takie tam i walnij reset.

Edytowane przez _KaszpiR_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi