2kl Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2013 Hej! Mam skonfigurowaną sieć WIFI (PC i laptop) przy użyciu TP-LINK WR340G. Przez 2 lata wszystko działało bez zarzutu, niestety dwa dni temu po włączeniu PC zauważyłem wyraźny spadek prędkości, a właściwie jej brak. To samo spotkało mnie po odpaleniu laptopa. Połączenie z routerem kablem działa tak samo.Testowałem też net bezpośrednio kablem do laptopa, bez pośrednictwa routera i działa bez zarzutu. Pomoc techniczna dostawcy twierdzi, że router odpowiada prawidłowo, ze swojej strony nie widzą nic niepokojącego. Żadnych zmian w ustawieniach routera nie dokonywałem, żadnych nowych urządzeń nie dodawałem, nowego oprogramowania, zapór itp. Osoby niepożądane także. Strony ładują się kilka minut lub nie ładują wcale. Ładują się ładują, bez końca. Z siecią łączy się bez problemów, zasięg dobry/bardzo dobry. Skydrive działający w tle pobierał dane (2MB w kilkanaście minut), więc niby połączenie jest. Firmware aktualny.Jakie informacje mogę dostarczyć aby lepiej naświetlić temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2013 Wykonałeś reset routera ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2kl Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2013 Tak, wielokrotny. Utworzyłem nową sieć, zmieniłem typ szyfrowania. Nic nie pomaga. Czy router mógł się "trochę" zepsuć? : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 (edytowane) Jesli wlaczyles logowanie to mogl sie zapchac logami i realnie nie ma gdzie zapisywac i wtedy tak naprawde dobrze, ze dziala Sugeruje full wipe (wyczyszczenie nvram/reset urzadzenia) i skonfiguorwanie od zera. Spisz sobie adresy MAC z DHCP, nazwy hostow, klucze do VPN i takie tam i walnij reset. Edytowane 14 Listopada 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...