walekk Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 Witam, chciałbym zmienić swoją kartę graficzną GTX 260 na VTX3D HD 7870 XT Black Edition-Tahiti LE. Moja płyta główna to ASUS M4N78 SE . Moje pytanie brzmi, czy płyta którą posiadam pociągnie tą kartę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) A co ma płyta do tego... Napisz jaki masz procesor i jaki zasilacz. I do czego Ci ta karta potrzebna. Nie wiadomo czy w ogóle jest sens pchania się w taką mocną kartę przy słabym procesorze. Edytowane 11 Listopada 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walekk Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 A co ma płyta do tego... Napisz jaki masz procesor i jaki zasilacz. I do czego Ci ta karta potrzebna. Nie wiadomo czy w ogóle jest sens pchania się w taką mocną kartę przy słabym procesorze. AMD Phenom X4 630, zasilacz 500W MODECOM. Chcę trochę ulepszyć swojego kompa, żeby parę lat jeszcze gry pociągnął :) Póki co 1 gra która nie poszła - Call of duty ghosts, z tąd moja decyzja o zwiększeniu ramu do 8gb (wcześniej 4) i zakupie nowej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) A nie czasem AMD ATHLON II X4 630 ?. Zasilacz do wymiany na: http://www.morele.net/zasilacz-corsair-vs-450w-atx-80-plus-120mm-wentylator-eu-version-cp-9020049-eu-527950/ Jak procesor zbytnio niepodkręcony to nie pchałbym tam nic lepszego niż GTX 650 Ti Boost. Do tego 2 GB dokupić ramu i do CoD Gosts powinno starczyć. Chyba nie muszę dodawać że gra jest totalnym gniotem nie wartym uwagi. Ale to tylko moja skromna opinia. Ogólnie na zestawie nie poszalejesz za długo. Gry coraz bardziej będą wymagać mocnego procesora. Edytowane 11 Listopada 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walekk Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 A nie czasem AMD ATHLON II X4 630 ?. Jak procesor zbytnio niepodkręcony to nie pchałbym tam nic lepszego niż GTX 650 Ti Boost. Do tego 2 GB dokupić ramu i do CoD Gosts powinno starczyć. Chyba nie muszę dodawać że gra jest totalnym gniotem nie wartym uwagi. Ale to tylko moja skromna opinia. Taa pomyłka :) AMD ATHLON II X4 630 ;) Do CoD wystarczy, ale jeszcze, żeby znowu 2-3 lata pohulał ;-)) A cena z allegro GTX 650 Ti Boost jest porównywalna z VTX3D HD 7870 XT Black Edition-Tahiti LE :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) To znalazłeś bardzo drogo 650Ti Boost albo bardzo tanio HD7870 Xt w co wątpię. W tej cenie możesz tez kupić 270X. Edytowane 11 Listopada 2013 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walekk Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 To znalazłeś bardzo drogo 650Ti Boost albo bardzo tanio HD7870 Xt w co wątpię. W tej cenie możesz tez kupić 270X. http://allegro.pl/listing/listing.php?string=gtx+650+Ti+boost&search_scope=category-4313 http://allegro.pl/vtx3d-hd-7870-xt-black-edition-tahiti-le-i3702342499.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 http://allegro.pl/gigabyte-geforce-gtx-650-ti-oc-boost-1gb-ddr5-fvat-i3687341613.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walekk Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Witam ponownie, Chciałem pograć w CoD ghosts, kartę w końcu zmieniłem na Radeon VTX3d HD7770, kupiłem RAM 4gb w 1 kości 667mhz, wyjąłem 1 kość 2 gb (teraz mam 6gb). Po moich modyfikacjach, zaczęły się blue screeny, na początku wyskakiwały po dłuższym graniu w CoD, raz na jakiś czas, teraz do tego stopnia, że nie mogę wejść do gry, bo praktycznie od razu wyskakuje. (wczoraj był problem, żeby komputer wogóle się uruchomił). Wszystkie blue screeny począwszy od najnowszych załączam. Mam nadzieję, że ktoś mi podpowie, czego to przyczyna ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Na początek przywróć poprzednią konfigurację pamięci i sprawdź co się dzieje. Nie będzie poprawy - załatw zasilacz na podmianę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Zasilacz pewnie nie wymieniłeś. Zrób jak radził Klaus. Najlepiej po tym od razu sprawdź na jednej kości tej co dokupiłes. Móże być walnięta. Potem instalacja na nowo sterowników do grafiki. Ale zaczął bym od wymiany zasilacza jak podmiana pamięci nie pomoże. Swoją droga modernizowac kompa tylko dla jednej gry i to jeszcze takiego gniota. Ale ok ok nie maja sprawa... ;) Edytowane 8 Grudnia 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walekk Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Wczoraj jak już się nie chciał wogóle uruchamiać, to wyjąłem tą nową kość i zostawiłem tylko tą starą 2gb i nic to nie pomagało... p.s. Lubie CoDa :D Edytowane 8 Grudnia 2013 przez walekk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Tak więc problem leży po stronie zasilacza. Zapotrz sie w porządny zasilacz np: http://www.morele.net/zasilacz-corsair-vs-450w-atx-80-plus-120mm-wentylator-eu-version-cp-9020049-eu-527950/ Radeon 7770 nowy czy używany kupiony z Allegro ? Jakie temperatury osiąga karta ? Jak w innych grach ? Też wywala błędy ? Przeinstaluje sterowniki na najnowsze do tego Radeona, ale zanim to zrobisz wypwadałoby wyczyścić zaległości z poprzednich, bo przesiadłeś się z GTX 260 (NVIDIA) na HD 7770. Zainstaluj program: http://www.guru3d.com/content_page/guru3d_driver_sweeper.html Zanim go uruchomisz najlepiej odinstaluj najpierw sterowniki od AMD. Zrób restart. Odpal ten program i zaznacz wszystko z Nvidia i AMD. Naciśnij Clean. Zrób restart i dopiero wtedy zainstaluj najnowsze sterowniki. Edytowane 8 Grudnia 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walekk Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Ja mam taki - http://www.modecom.pl/feel_500_active_pfc/feel/zasilacze/zasilanie/produkty/ ten który wysłałeś będzie lepszy ? Zaraz ogarnę sprawę z tym programem Teraz to ciężko mi wogóle sprawdzić jaką temperaturę osiąga karta, bo się wyłącza przy grze... 35stopni podczas pracy w win. Radeon kupiony używany z allegro ze sklepu z 6 miesięczną gwarancją. Edytowane 8 Grudnia 2013 przez walekk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Poczytaj sobie jakiś artykuł na google jak ważny jest zasilacz. To najważniejszy podzespół komputera wg mnie. Jak jest kiepski i nie trzyma napięć mogą być problemy ze stabilnością. A w większości przypadków tak właśnie jest. I Twoje objawy jasno wskazują że może to być wina zasilacza, ktory i tak jest do wymiany. To tak jakbys lał tanią lewą benzynę do baku i potem auto po paru kilometrach stanęło bez możliwości jego ponownego odpalenia i potem tylko serwis. Modecom Feel jest na czarnej liście zasilaczy, których się nie kupuje. Nie dość że masz przez to teraz te blue screeny to jeszcze w każdej chwili może Ci sie spalić karta lub inny podzespół. Po wymianie zasilacza, który trzeba wymienić bez względu na to czy pomoże (a zakładam że tak) sprawdź tą karte graficzną u kogoś innego. Ale na razie odinstaluj sterowniki i wyczyść tym programem co poleciłem. Edytowane 8 Grudnia 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...