aerial Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 (edytowane) Szukam czegoś takiego, i nie mogę wyszukać tzn zawsze te lapy mają jakąś "lepszą" kartę. Chodzi mi o 17'' matrycę, żeby to było na i5 lub i7 typu 4500U, czyli jednego z tych z najmniejszym poborem mocy, i na integrze z cpu czyli np. HD4400. Nacisk to niski pobór mocy, ultra ciche chłodzenie. Z tego co szukałem to nie ma opcji bez wentylatora nawet przy tak małej mocy, szkoda. Laptop typowo do pracy w 2d, dlatego jak najsłabsza i jak najchłodniejsza grafika, preferowana integra. Sporo jest takich modeli ale po 13.3''. Edytowane 13 Listopada 2013 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2013 Widać to nie jest zbyt popularny sprzęt. Nawet w biznes klasie musi być lepsza grafika. Coś takiego na i3, inegra. Ale nie ma nigdzie testów jeszcze. http://promobile.md/en/laptops/3832-dell-inspiron-17-3737.html Czuję że dali tam jakiś miniaturowy cooler i i tak będzie dość słyszalne chłodzenie. Pewnie lepszy efekt się uzyska kupując coś z normalna grafiką i ją wyłączając, wtedy większy radiator będzie chłodził sam cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...