niC Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam, wydałem 70zł na polepszenie osiągów starego PC, z którego korzysta mój tata. Asus K8V-X SE A64 3200+ ATI Radeon 9600 512mb ram Kupiłem te kości http://allegro.pl/nowa-samsung-ddr-2gb-2x-1gb-400-mhz-pc3200-gwaran-i3707282573.html Nie działają. Zaktualizowałem bios, bez zmian. Komp nie wstaje(3pikanie, i tak cały czas) Te kości chce wymienić, tylko pytanie. Na które. http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=14949693&id=4294 Z tego mogę wybierać. Proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 Możliwe że płyta lub procesor ( kontroler pamięci siedzi w CPU ) nie radzi sobie z obsługą pamięci 1GB albo z takimi taktami . Ew. też może być problem że procek nie bardzo daje sobie radę jak są wszystkie sloty na płycie obsadzone . Sprawdź czy komp odpali na jednej kości . Jak dalej nie zaskoczą to trzeba będzie sprawdzić jak sobie radzi z pamięciami 512MB . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niC Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2013 512 działa(stara kość), nie odpala na 1 kości nowego ramu(1gb) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2013 Albo za nowa kość lub ma zły układ modułów DRAM ( jednostronna lub dwustronna ) albo płyta nie działa z kośćmi 1GB . Ew. to problem z taktowaniem kości , na jakich taktach działa ta kość 512MB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sepic Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2013 Masz na gwarancji więc możesz wymienić. Sprawdź czy jest opcja podniesienia napięcia na kościach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...