Dragonux Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2013 (edytowane) Witam ! Mam problem z moim komputerem, mianowicie gdy odpalam jakieś bardziej wymagające gry dla mojego komputera (nowy Tomb Raider, AC IV) to często robi mi się ciemny ekran i komputer po prostu się resetuje. Nie jest to zasada, od czasu do czasu udaje mi się nawet odpalić grę i chwilę pograć Czasami komputer restartuje się już na początku, czasami po 10 minutach gry a czasami w ogóle. Parametry mojego sprzętu: - Karta graficzna: GeForce GTX 660 - Procesor: Intel Core i5-3470 3.2GHz, cztery rdzenie - Ram: 8 GB - Dysk: 1 TB - Zasilacz: 620 W Nie znam się na tym zupełnie dlatego kieruję się z tym problemem do Was. Macie jakiekolwiek pomysły co może być nie tak ? Edytowane 23 Listopada 2013 przez Dragonux Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2013 Zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragonux Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2013 Też to była moja pierwsza myśl że może coś z zasilaczem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2013 Aaa, czyli masz zasilacz? Może podaj moc, markę i model do dopełnienia informacji o konfiguracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragonux Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2013 Zasilacz: Modecom Feel 620, moc 620 W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2013 Zasilacz nie jest cudem techniki niestety. Sprawdź temperatury procesora i karty graficznej pod obciążeniem. Zaktualizuj bios płyty głównej. Jak nie pomoże, załatw na próbę jakiś markowy zasilacz, wystarczy dobre 450W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragonux Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2013 Temperatury sprawdzone w normie, trudno mi sprawdzic temperature pod obciązeniem gdyż każde obciążenie powoduje reset, jutro zajmę się biosem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugii Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2013 Ewentualnie możesz zajrzeć do katalogu C:WindowsMinidump czy utworzyły się pliki minidump. Jeżeli są jakieś utworzone w momencie awarii, to wrzuć któryś i zobaczymy, czy aby nie BSoD. Miałem podobne objawy przy GTX 660 - wina była po stronie karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...