Saubs Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) Cześć wszystkim, Od miesiąca zacząłem się zastanawiać nad kupnem jakiejś maszyny do gier Początkowo myślałem nad konsolą - niedługo wychodzi nowy PS4 i wydawało mi się, że byłaby to dobra opcja na jakiś czas. Jednak zdałem sobie sprawę że konsole to i tak są niemal te same sprzęty a nie są one już tak uniwersalne jak PeCety. Więc przejdźmy do sedna. Aktualnie posiadam Gigabyte MA770T-UD3P AMD PHENOM II x2 550 ZOTAC GeForce GTS 250 4GB DDR3 1333mhz .... chyba xd Zasilacz Chieftec 500W Seagate 1TB i chciałbym się dowiedzieć czy jest opcja dołożenia tylko jakiejś nowej mocnej karty graficznej, kości RAM, ewentualnie dysku SSD żeby jeszcze z rok na tym pohulać? Czy może warto lepiej już zainwestować w zupełnie nowy sprzęt? Od razu mówię, że nie potrzebuje dwóch komputerów w domu. Nie jestem jakimś szczególnie wymagającym graczem, ważne żeby GTA V jak wyjdzie na kompa na full detalach pośmigało, FPSy i może ewentualnie jakieś MMORPG gdzie ludziów jak mrówków i rozrywka przemienia się w pokaz slajdów xd Jeżeli chodzi o procesor to, mógłbym jeszcze dokupić ewentualnie jakiejś lepsze chłodzenie, podciagnąć go troszkę i odblokować drugie dwa rdzenie, ponieważ też jest taka opcja Wtedy zamiast wydawać 2,5 koła na sprzęt, wydałbym z 1,5 i byłbym Happy... tak mi się zdaje przynajmniej. Czekam na wasze opinie Edytowane 24 Listopada 2013 przez Saubs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) A zapowiedzieli GTA V ? Nic o tym nie wiadomo na razie. Za 1.5 tysiąca + to co dostaniesz za sprzedaż procka, płyty i karty grafincznej powinno Ci starczyć na złożenie zestawu z R9 280x + i5 4440 + MSI B85 G43. Ram, dysk twardy i zasilacz możesz sobie zostawić. Chociaż zasilacz bym wymienił na jakiś cichszy. Tu jest opcja z ww. prockiem, płytą i kartą graficzną: http://www.morele.net/inventory/info/U9Vh6S/ Jak chcesz zaoszczędzić i np dokupić drugą kość DDR 3 do tej co posiadasz to możesz zamiast R9 280x kupić R9 270X. Powinno Ci starczyć też na SSD powiedzmy Plextora M5S 128GB. Popatrz na alledrogo ile są warte te podzespoły, które posiadasz. Czyli procesor, płyta główna i karta graficzna. Reszta zostaje! Spróbuj sprzedać i ew kupić ten zestaw. Jak chcesz bardziej zaoszczędzić to móżesz spróbować odblokować te 2 rdzenie. Nawet jak Ci się uda to bym nie pakował tam nic lepszego niż R9 270X. Dokupił dysk SSD i może ruszy na jakis tam detalach. Ale jak myślisz o czymś lepszym to i5 i przynajmniej ten R9 280x. Ale to tak w teorii, bo nikt nie zna wymagań GTA V, bo nie wiadomo czy ta gra w ogóle wyjdzie na PC. A pamietając bolączki GTA IV może lepiej żeby nie wyszła tak szybko i ją bardziej dopracowali. Edytowane 24 Listopada 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saubs Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2013 Tak myślałem, że bez tego procka i5 się nie obejdzie. Play 4 i tak będzie kosztował z 1.8k więc już mi ten procesor i płyta nie zrobi różnicy a faktycznie coś zawsze wpadnie jak sprzedam te części. Dzięki devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...