Marek Czechura Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Kupiłem P4 1.8A i płytę MSI 6566E na Intelu 834E. Po włączeniu w BIOSIE po 5 minutach mam 50-50 st. Przy maksymalnym obciążeniu w winXP temperatura dochodzi do 65 stopni (Wentylator oryginalny, procek nie kręcony). Co może być nie tak? Pomocy. Aha. Spróbowałem też założyć cooler Thermaltake Volcano 7+ S.478 i lipa, nic nie pomogło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Masz pastę pod radiatorem?? Czasem w sklepach zakładają radiator na odwal, byleby był :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Czechura Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Jest. Różnych użyłem: zwykła silikonowa oraz ze srebrem. Aha. Płytę z prockiem kupiłem osobno i sam modernizowałem swojego kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 BOX-owe coolerki maja naklejoną cienką taśmę termoprzewodzącą, która skutecznie zastępuje smarowanie pastą. Nie należy jej zrywać, ani smarować procesora pastą, to jedynie pogorszy odprowadzanie ciepła. Ja u siebie na podkręconym procesorze mam temperaturę 50..55 st. C w zależności od obciążenia. Temperatura płyty wynosi 42 st. a w pokoju mam obecnie temp. 27 st. (uff, ciężko to znieść). Sprawdź ręką temperaturę radiatora, powinien być ciepły, ale nie powinien parzyć. Jeśli jest chłody, a odczytywana w FuzzyLogic temperatura jest wysoka to (przyjmując że nie ma strat na styku procesor-radiator) jest możliwe, że płyta (a dokładniej przetwornik a/c) źle rejestruje sygnał z diody termicznej procesora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...