scratix Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) Witam, chce złożyć PC z takich części:Intel Core i5 4670K-i7 w moim przypadku jest zbędny a i5 do gier w zupełności wystarcza.Zalman CNPS10X Performa-przeglądałem sporo testów i w swoim przedziale cenowym nie ma równych.Plextor M5S PX-128M5S-chyba najlepszy stosunek cena/jakośćAsus Z87-Plus-chciałem coś z As-Rocka ale dużo ludzi mi odradzało płyty z tej firmy.Gigabyte GeForce GTX770 2048MB-ma wystarczyć na parę lat.Fractal Design Core 3000 USB 3.0 Black-bardzo podoba mi się jej design i nie kosztuje dużo.HDD i zasilacz przeniosę z obecnego PC. Edytowane 27 Listopada 2013 przez scratix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Per Pan Jajeczko Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2013 Z11 ma dużo wentylatorów, gładkie mniej, ją polecam Qultec 7985W albo B Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2013 Witam, chce złożyć PC z takich części:Intel Core i5 4670K-i7 w moim przypadku jest zbędny a i5 do gier w zupełności wystarcza.Zalman CNPS10X Performa-przeglądałem sporo testów i w swoim przedziale cenowym nie ma równych.Plextor M5S PX-128M5S-chyba najlepszy stosunek cena/jakośćAsus Z87-Plus-chciałem coś z As-Rocka ale dużo ludzi mi odradzało płyty z tej firmy.Gigabyte GeForce GTX770 2048MB-ma wystarczyć na parę lat.Fractal Design Core 3000 USB 3.0 Black-bardzo podoba mi się jej design i nie kosztuje dużo.HDD i zasilacz przeniosę z obecnego PC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabcos Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2013 I5/i7 które wspomniałeś są na sockecie 1150, natomiast chłodzenie Zalman CNPS10X nie ma wpisanej kompatybilności z tą podstawką. Nie wiem czy to błąd w opisie, czy faktycznie tak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2013 1156, 1155 1150 ma takie same rozstawy otworów montażowych. Jak chłodzenie pasuje na jedną z podstawkę to pasuje na wszystkie. Opis przy tym chłodzeniu musi pochodzić sprzed wyjścia 1150. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2013 Coś się zwaliło z tematem, proszę o usuniecie dwóch pierwszych postów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2013 MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! Przeczytać, zapamiętać, zastosować! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray_mantis Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 W przypadku płyty głównej nie myślałeś o MSI Z87-G45? Bardzo chwalona płyta główna i w tej cenie często polecana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 Tak myślałem ale moje mobo musi mieć slot PCI ponieważ mam kartę dźwiękową a ta płyta go nie posiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 Zapomniałem podać RAM, kupować 1866MHz czy 1600 wystarczy? I jaką markę polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 Ram - najtańszy... a że obecnie między 1333MHz a 1600MHz nie ma większych różnic... brać 1600MHz;Szybciej nie ma sensu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 Na obecnym PC mam A-data Gaming Series 1333MHz 8GB czyli mogę je przenieść i nie będzie problemów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2013 Najmniejszych, wszystko będzie ok; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...