Eltaris Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 Witam .Od jakiegoś czasu planuje kupić podstawkę chłodzącą dla mojego laptopa Samsung NP550p7c-s01pl http://www.samsung.com/pl/consumer/pc-peripherals-prtinters/ultra-mobile-pc/pc-archives/NP550P7C-S01PL-specTutaj daje spód mojego laptopa https://imageshack.com/i/0jw8u6jLaptop ma 17 cali wymiary obudowy to 41x27cm.Gdy nic nie robię to temperatura rdzeni procesorów oraz gpu wynosi ~50 stopni C . Po godzinie gry odczuwam straszne spadki fps'ów a temperatura rdzeni i GPU zazwyczaj wynosi wtedy ~90-96 stopni C .Pytałem już na innym forum ale odpowiedziano mi , że nie warto kupować bo to nic nie da .Dlatego piszę tutaj bo chce się upewnić . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 kup taka: http://proline.pl/?p=SPC+GLACIER+NC400B cicha tania i wygodna. sam taka posiadam i jestem z niej bardzo zadowolony. lapek przestal sie grzac nawet latem gdy gralem w civ 5. polecam Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eltaris Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 Była w sklepie obok mnie , kupiłem . Zaraz przetestuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 napisz wrażenia i jakie masz temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eltaris Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 (edytowane) Miałem odpaloną gre bez przerwy nie odczuwałem spadków fpsów . Po zamknięciu gry GPU miał temperature 70 stopni a rdzenie procesora po ~83 Więc czuję poprawe wcześniej po zamknięciu gry miałem wszystko zbliżone 95stopni C . Czyli pomogło . Wielkie dzięki ! PS. Okazało się , że jeszcze LoL'a miałem włączonego , a wcześniej musiałem mieć wszystko pozamykane a mimo to czułem spadki . Edytowane 28 Listopada 2013 przez Eltaris Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 (edytowane) no to super wentyl miales ustawiony na low czy high? proponuje jeszcze kupic sprezone powietrze i dobrze przedmuchac wentylator laptka i radiatory. a na tym innym forum to im napisz ze sa gimbusami i znaja sie jak swinie na gwiazdach :lol::lol:Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 28 Listopada 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eltaris Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2013 Miałem ustawiony na high. Dzisiaj jadę kupić to sprężone powietrze .Tylko gdzie dokładnie mam popsikać ? W otwory ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baron.von.Orcus Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2013 Sprężone powietrze może zrobić więcej szkody niż pożytku w laptopie, syf z radiatora cudownie przecież nie zniknie tylko przemieści się na płytę główną. Kolejna sprawa ze kręcenie wentylatorem przez to powietrze może doprowadzić do zwarcia. Laptopa jak juz czyścic to po ludzku czyli rozebrać obudowę wyciągnąć radiator dać nowa pastę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eltaris Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2013 (edytowane) Aha dziękuję . To raczej będę musiał poczekać bo teraz samemu nie mogę rozebrać bo nie chce gwarancji stracić .Znalazłem serwis niedaleko mnie więc w poniedziałek do nich zadzwonię i zapytam czy coś takiego robią :) . Edytowane 30 Listopada 2013 przez Eltaris Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...