radiusbo Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 (edytowane) Planuję przesiadkę z obecnej płyty na tą w temacie. W sieci pojawiają się tematy dotyczące problemów z odblokowywaniem dodatkowych rdzeni na AM3+. Na obecnej mój 960T śmiga jako Phenom X6 bardzo dobrze. Bardzo prawdopodobna jest sytuacja, że na chipsecie AMD 970 będzie problem z "ekstra rdzeniami"? Mieliście takie sytuacje? Edytowane 1 Grudnia 2013 przez radiusbo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 Ja się przesiadłem z 870 na 970 i nie było problemu na Asrocku. Jak się odblokowuje to znaczy że ma sprawne dodatkowe rdzenie wiec jak kupisz nową płytę to masz 2 sposoby na odblokowanie rdzeni. Któryś zadziała ;-) Wysłane z mojego ZTE V970 przy użyciu Tapatalk 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiusbo Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 Easy Tune lub BIOS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 No tak. Możesz albo ręcznie w biosie ustawić albo automatycznie przez jakiś tam program startowy (przy starcie tam się zazwyczaj jednym klawiszem aktywuje ) Wysłane z mojego ZTE V970 przy użyciu Tapatalk 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiusbo Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2013 (edytowane) No i lipa. Na poprzedniej płycie bez problemu X6, teraz nie wstaje po odblokowaniu. Edytowane 12 Grudnia 2013 przez radiusbo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Skoro działało to znaczy że rdzenie są sprawne. Jak to odblokowujesz? Przez UCC (czy jak to sie tam nazywa)? Czy w biosie ręcznie? Oczywiście bierzesz pod uwagę, że musisz włączyć kalibracje i podnieść VID (bo dla 4 rdzeni VID jest niższy niż dla 6ciu - co jest raczej logiczne). UEFI najnowsza wersja? Edytowane 13 Grudnia 2013 przez Bonusso3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiusbo Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Ustawiałem w biosie. VID podnosiłem na 1,4 V (takie jest nominalne dla Phenoma X6). Nie pomogło. Narazie jest jedna wersja biosu dla tej płyty. Nic nowszego nie wyszło. Pozostaje chyba czekać na nowszą i liczyć, że poprawią działanie tej funkcji. Próbowałem odblokować rdzenie także przez program ET6, ale tam nie ma w ogóle opcji Core Boost. Jeśli płyta jest kompatybilna z funkcją ACC to chyba powinna byś dostępna również w tym programie. Mam rację? Edytowane 16 Grudnia 2013 przez radiusbo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xCichyx Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2014 GA-970a-ud3 (bez "p") kompletnie nie radziła sobie z odblokowywaniem rdzeni. Na MA-770t-ud3 miałem w pełni odblokowanego Phenoma X2 do X4, który na 970a po 30 sek. obciążenia padał. Teraz mam tą samą płytę co Ty - najprawdopodobniej Gigabyte dało - umyślnie, lub nie - cielska w tych płytach. Nie odblokujesz tego procka z tym mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haki666 Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 Kurcze ja tez zamówiłem ta płytę. Mam Asus M4A77T i odblokowanego 960Tna x6 ale siada mi sekcja zasilania i ze względu na nią zamówiłem Gigabyte GA-970A-UD3P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 Pod takiego proca to lepiej popatrzeć za jakimś używanym mobo na 890GX/890FX z wyższej półki. Unlock pewny i oc powinno być dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...