gonzox93 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2013 Etapowo modernizuję swojego peceta i przyszedł czas najwyższy na kupno procesora. Płyta główna, na jaką jestem zdecydowany to MSI B85-G43 Sc (zależy mi na rozmiarze ATX, a to wydaje się być najlepsza propozycja w rozsądnej cenie). Do tego dojdzie najtańsze 8GB pamięci RAM. Pozostaje kwestia procesora - zastanawiałem się początkowo nad i5 4570, ale po przejrzeniu ostatnio polecanych zestawów, zastanawiam się czy nie przyoszczędzić trochę i nie wybrać np. 4440. Jak duża będzie różnica wydajności pomiędzy tymi procesorami? W turbo to tylko 0,3 Ghz - odczuję tę różnicę? Warto dopłacać te ~60 pln? Jakimś renderowaniem, czy czymś innym korzystającym przede wszystkim z CPU raczej się nie zajmuję. Wiadomo, trochę gier, programowania (raczej hobbystycznie), jakieś filmy w HD. Może macie jakieś inne propozycje? Reszta pcta na chwilę obecną to gladius m40/corsair vs450/plextor m5s/seagate 1TB/Radeon HD7770 Ghz edition (w przyszłości prawdopodobnie wymiana na 270x) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2013 Nie odczujesz tego, więc spokojnie możesz wziąć i5 4440. Ew. wziąć tańszą płytę na H81 i odłożyć na nową kartę czy dokupić Dysk SSD. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzox93 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2013 SSD już jest, a karta tak jak mówię w przyszłości ;) W takim razie dzięki, przekopię jeszcze oferty sklepów, żeby znaleźć jak najlepszą cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2013 http://cenowarka.pl/intel-core-i5-4440-bx80646i54440-a986966.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...