Skocz do zawartości
Jeyeah

Pc [3.000 zł] + Monitor [max 700 zł ]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Tak jak w temacie interesuje mnie złożenie PC, mój budżet to 3.000 zł (+/- 100zł) gdyż zamierzam kupić również monitor na zakup którego mam przeznaczone maksymalnie 700 zł. Na początku chciałem zaznaczyć, że nie posiadam większego doświadczenia związanego ze składaniem blaszaków :/ . Poniższy zestaw wybrałem pilnie studiując wasze forum i oferowane na nim zestawy. Zakładając poniższy temat liczę na wasze sugestie i pomysły, który z wybranych przezemnie komponentów ewentualnie zamienić na inny Dołączona grafika.  Z góry zaznaczam, że nie zależy mi na OC, potrzebuje szybkiej i płynnie działającej maszyny zarówno do rozrywki jak i codziennych zastosowań, która posłuży mi przez kilka ładnych lat Dołączona grafika . Poniżej odnośnik do przygotowanego przezemnie  zestawu :

http://www.morele.net/inventory/info/jPer13/

Edytowane przez Jeyeah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do wymiany:

SSD na Plextor m5s

Karta graficzna na Gigabyte R9 270x

Możesz też wziąć obudowę Gludiusa.

http://www.morele.net/inventory/info/ZRH0Hj/

Dzięki za szybką odpowiedź ! Kartę graficzną wymienię na polecaną przez ciebie. Przy wyborze SSD sugerowałem się tym, że ten Kingston posiada szybkość zapisu/odczytu 510/550 natomiast Plextor którego polecasz tylko 200/520 mógł bym wiedzieć czym uzasadniłeś swój wybór? Co do obudowy pozostanę chyba przy Corsair, zdecydowanie bardziej mi się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój wybór to lepszy kontroler. Chodzi tu o czasy dostępów do mniejszych plików, a w przypadku korzystania z systemu to jest dość istotne.  Zapis ciągły jest najmniej istotny. Chyba że ten dysk będzie głównie do gier, bo do niego jest w zasadzie przeznaczony domyśłnie. Poczytaj sobie testy na na internecie.  Plextor jest po prostu tańszy, a ma niegorsze osiągi.  Ale jak tak Ci zależy na tych transferach to proszę bardzo. Osobiście pod system wziałbym coś nie na SandForce. Jedyny plus tego dysku że jest na synchronicznych pamięciach.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi