Skocz do zawartości
kaszi

Procesor intela do 1100 + płyta i chłozenie.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich to mój pierwszy post. Od jakiegoś czasu przymierzam się do zmiany sprzętu i mam pewien mętlik w głowie z racji tego, że wybór jest ogromny. Chciałbym zakupić nowy procesor intela. Kwota jaką mogę na niego przeznaczyć oscyluje w granicy 1000-1100 (może być mniej Dołączona grafika)co możecie doradzić ? Dodam, że ze starego kompa zostaje mi : zasilacz silentiumpc deus m1 650w, grafa gtx 760 gigabyte, ramy 8gb 1600. Brakuje mi jeszcze płyty głównej i jakiegoś ciekawego chłodzenia. Płyta w kwocie ok 400 zł i chłodzenie możne z150-200. Dodam , że lubię sobie pograć na max detalach. Będę bardzo wdzięczny za rzeczowe informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta w kwocie ok 400 zł 

Po co Ci płyta za 400zł?

W kwocie, która podałeś możesz kupić i5 4440-4570 i płytę na H81/B85.

@down

W tej kwocie nie kupi 4670K z płytą na Z87 i chłodzenia.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę bez sensu podejcie. Jeśli kupisz sprzęt pod oc a podkręcać nie będziesz, wtopisz jakieś 300-400zł.

Zgadza się. Jenak uważam, że procesora intela za 1000 zł na chwilę bierzącą nie muszę kręcić. Jenak chciałbym możliwe długo polatać na max detalach a teraz wpadło trochę kaski więc patrzę się odrobine przyszłościowo.

ok więc procesor już mam 4670K. Możecie dorazić jakąś płytę do niego(niech będzie pod oc), i jakieś dobre chłozenie (oc brane pod uwage- nic się na tym nie straci)

Edytowane przez kaszi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi