Skocz do zawartości
senekx1

Sprzęt komputerowy

Rekomendowane odpowiedzi

Czy opłaca się kupować?

Witam.

To moje parametry komputera:

1,5 GB RAM DDR2 
Intel[R] Pentium Dual CPU 
E2200 Ghz 2,20 
ATI Radeon HD 2600 PRO 
Memory Size 512 MB.Chce kupić sobie Intel Core 2 Duo E7400 2.80GHz OEM GW 12M FV tylko czy opłaca się?Potem chcę dobić do 4GB ram i kupić Ati Radeon 4850.Czy na odwrót kupić pierwsze karte a potem procesor?Czy może jakiś inny ale żeby nie przeszło 300 zł.Bardzo mi na tym zależy ponieważ chcę grać w GTA 4.Proszę o radę.A jeszcze jedno mam zasilacz 350 W czy utrzyma to wszystko?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W GTA4 nie pograsz komfortowo na e7400, ta gra wymaga 4 rdzeni do normalnego grania. Nie ma sensu modernizować tego trupa ponieważ władowane w niego pieniądze będą niewspółmierne do uzyskanego efektu. Jak chcesz pograć w GTA4 to za 400zł kup x360. Chociaż tam GTA również jest mało grywalne (słaba jakość + 25fps).

4850 ~160-200zł, DDR2 jest drogi, e7400 za słaby przydałby się jakiś QUAD, pytanie czy Twoja płyta go uciągnie. Zasilacz do quada i 4850 również może się okazać za słaby. Oczywiście o ile to nie jest feel czy inny tracer.

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi