Skocz do zawartości
Leaping_Blade

Komputer do 1800 zł (do gier).

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Dołączona grafika. Jestem nowy na forum więc warto byłoby się przedstawić Dołączona grafika, a więc nazywam się Kuba mam 15 lat mieszkam na mazurach, jestem płomiennowłosym nastolatkiem, który jest miłośnikiem gier komputerowych i piłki nożnej Dołączona grafika.

Okej a więc mogę teraz przejść do samego tematu Dołączona grafika.

Za tą kwotę chcę kupić tylko komputer.

Chciałbym złożyć komputer przeznaczony głównie do gier za maks. 1800 zł (mogę dołożyć z te 200 zł). Do nowego komputera mam już kupiony zasilacz, jest to Chieftec 560w model: CFT-560-A12S. Chciałbym aby reszta części była nowa. Prawdopodobnie nie będę żadnego z podzespołów podkręcać. Obecnie gram na rozdzielczości 1280x1024. Nie będę używać żadnych starych części z starego komputera. Nie preferuje żadnych sklepów chociaż słyszałem od znajomych że dobrym sklepem jest morele.net. Zależy mi aby na nowym PC mógłbym grać w najnowsze gry na jak najwyższych detalach i cieszyć się płynną rozgrywką Dołączona grafika.

Edytowane przez Leaping_Blade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Intel Core i3-4330 4MB Cache, 3.50 GHz BOX

MSI H81M-P33

4GB DDR3 dowolne

KFA2 GF GTX760 EX OC PCI-E 2GB DDR5 256BIT (G-K45RL-76NPH6DV8RNZ-KFAG)

1TB Seagate (ST1000DM003)

BitFenix Merc Alpha Midi-Tower (BFC-MRC-100-KKX1-RP) czarna

Ew jw: i5-4440 + GTX660/R9 270 (bliźniaczy pułap wydajności, GTX660 ma komplet 3-ech gier do pobrania);

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie gram na rozdzielczości 1280x1024.

To nie lepiej za te 1900zł kupić coś takiego?

http://www.morele.net/inventory/info/nPvmCF/

Masz integre z i5 na razie, jak uzbierasz jakieś 300-400zł dokupisz sobie grafike. Bo tak szczerze mówiąc, mając komputer taki jak kolega wyżej podał i słaby monitor to komfort grania będzie mizerny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sytuacja taka - albo teraz monitor bez grafy, albo grafa bez monitora. Jak dla mnie monitor raczej przez jakiś czas będzie trzymał swoją wartość, a z grafiką wiadomo jak to jest. Poza tym za 400-450zł można kupić 560Ti,570,6950 itp (używki oczywiście). Ja tylko podaję moją wersję. Kwestia co autor oczekuje Dołączona grafika

Edit. Nie ważne już Dołączona grafika Autor rozwiał moje wątpliwości. Do tego zestawu wyżej zamiast monitora dodać GTX660 OC i zestaw jest ok.

Edytowane przez Bonusso3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 1280x1024 w zupełności sobie poradzi gtx650 ti boost za 530zł. Niewiele słabsza od gtx660. 270 do takiej rozdzielczości to overkill. Ja bym wolał pełne 4 rdzenie, które na długo wystarczą niż 2 core. Z używkami daj sobie spokój.

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy 270 od GB wejdzie do T4? Karta ma 30cm i niby budowa pomieści karty do 30cm pytanie czy nie będzie jej za ciasno/gorąco. Pytam ponieważ zamawiam dzisiaj 270x od GB i prawdopodobnie tą obudowę i nie chce aby w środku zrobił się piekarnik z powodu ograniczonego obiegu powietrza.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi