Ta-Kumsawa Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Witam wszystkich forumowiczów. Niestety nie jestem stałym bywalcem, mam jednak ogromną nadzieję, że poświęcicie parę minut swojego cennego czasu aby mi pomóc Poniżej znajdują się dwa zestawy komponentów jakie mi polecono. Sprzęt ma być budżetowym komputerem do grania (o ile coś takiego w ogóle w przyrodzie występuje). Bardzo proszę, abyście w miarę możliwości wypowiedzieli się o nich. Nie tyle chodzi mi o zmianę jakichś podzespołów a bardziej o wasza opinię o poniższych konfiguracjach. Pragnę się dowiedzieć, czy te rekomendacje mają ręce i nogi, czy są jakąś poczwarą z która będą same problemy i frustracje po paru latach? Czy jedna jest znacząco lepsza od drugiej? Czy warto kupować lepszy procesor przy zachowaniu tej samej karty graficznej (chodzi o przełożenie na granie, czy dzięki temu sprzęt będzie dłużej mógł obsługiwać coraz to nowsze tytuły)? Czy 8GB ramu to nie przesada? W konfiguracjach jakie znalazłem na waszej stronie (do 2000 PLN) znajdowały się przeważnie 4GB ramu. Serdecznie pozdrawiam i z wypiekami na twarzy czekam na wasze opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 W obu zestawach płyty zdecydowanie za drogie. Sprawdź ile wyniesie Cię zestaw: i5 4440, płyta na H81, dysk 1TB, HD7790/GTX 650Ti Boost, Corsair 450W i jakas tania obudowa od np. CM/Zalmana. Możesz kupić na razie 4GB RAM, aby dołożyć do lepszej karty i za jakiś czas dokupić kolejne 4GB. Nie masz napędu DVD ze złączem Sata z poprzedniego komputera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Druga bramka, z tym, że CPU i5, a mobo na B85/H81. Zasilacz? Pierwszy raz taki widzę, więc może coś innego, np. Corsair VS 450?. Reszta z grubsza ok. Wolałbym SSD zamiast HDD, chyba, że pojemność jest kryterium nadrzędnym. @Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta-Kumsawa Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 (edytowane) @andrew777 Niestety aktualnie mam od 5 lat laptopa, więc czeka mnie zakup całego sprzętu od podstaw. Dziękuję za szybką reakcję i pomocne komentarze Edytowane 8 Stycznia 2014 przez Ta-Kumsawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 H81M-E33 V2 180 i5 4440 662 1x4 (CT51264BA160BJ) 139 VS550 182 ST1000DM003 214 M23 139 SH-224DB 59 1575. Osobiscie tak bym zostawił i zbierał na przynajmniej gtx660/r9 270 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Pare tematów niżej jest podobny temat. Z tych części które są aktualnie dostępne (stan na wczoraj) udało się coś takie złożyć: http://www.morele.net/inventory/info/jM2BeJ/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 jeszcze zasilacz do tego (; . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 http://www.morele.net/inventory/info/V0SLWQ/ + Corsair VS 450W (nie ma go aktualnie) Zapomniałem o zasilaczu bo zerżnąłem mój konfig z tematu niżej, a tam już koleś miał zasilacz. Sorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...