Skocz do zawartości
Noe111

Komputer do 2000zł dla grafika

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów Dołączona grafika

Chciałbym kupić komputer dla grafika, chodzi o tworzenie prostych grafik 2D w Gimpie, oraz przede wszystkim o tworzenie różnych większych projektów w programie Indesign CS6. Czy da się to osiągnąć wydając na ten cel do 2000zł i mieć zadowalającą wydajność?

Próbowałem kombinować coś z podanymi na stronie gotowymi zestawami na styczeń 2014, ale mam wrażenie, że w tej kategorii cenowej są raczej przygotowane pod graczy. Podejrzewam, że do grafiki potrzebne będzie (do komfortowej pracy) 8gb pamięci ram i procesor i5. Natomiast nie wiem co z kartą graficzną. Wystarczy jakaś tania czy ewentualnie jakaś zintegrowana z płytą główną? Jaka płyta główna byłaby tutaj najlepsza? I jaki zasilacz?

Uprzejmie Was proszę o pomoc w wyborze takiego wydajnego zestawu w granicach 2000zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CS6 korzysta z rdzeni CUDA? Nigdzie nie mogę znaleźć jakiegoś testu. Z tego co widzę, zdecydowana różnica jest pod względem procesora, ale czy obliczenia na grafice coś dają nie widzę. Ja proponuje coś takiego:

http://www.morele.net/inventory/info/b74fuI/

Wydajny procesor, 8GB ramu, przyzwoita płyta, wystarczający zasilacz. Grafika jest zintegrowana. Poszukaj czy na pewno nie potrzebujesz jakiejś dedykowanej. Do tego musisz dobrać sobie jakąś obudowę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi