Skocz do zawartości
Inkwizytor

Płyta glówna do 700 PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jest sie okazja na zmianę platformy i potrzebuje wybrać płytę główna. Procesor to i5 4670K.

W tej chwili zastanawiam się nad 

Asus Z87 Pro

MSI GD65 Gaming

Gigabyte Z87X UD3H

Gigabyte najtańszy bo kolo 600 zl, MSI 660 zł i Asus 680 zł

Na korzyść Asus'a na pewno wykonanie i dopracowany soft i BIOSy (miałem już parę plyt i nie było problemów), do tego mamy WiFi i karte sieciowa Intela (nie jakieś wynalazki Killer)

MSI sam nie wiem, z wyglądu mi sie nie podoba ale przecież plyta jest zamknięta wiec co za różnica. Co do jakości wykonania pewno tez nie ma sie do czego przyczepić no ale Z77-GD55 padła przy upgradzie BIOSu wiec niesmak pozostał...

Gigabyte, najtańszy z całego zestawienia nie mialem do czynienia nigdy z ich produktami wiec może ktoś sie wypowie.

Komp do internetu, filmów, grania i od czasu CAD (w tej kolejności)

Po przeczytaniu wielu testów sam już nie wiem.

na 100% odpada asrock Extreme4 bo duzo sie naczytalem o losowej jakości i dziwnych problemach

Edytowane przez Inkwizytor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus ma przeciętne płyty, okupują górne półki dla entuzjastów ale te płyty przeznaczone dla normalnych użytkowników, to teraz im się średnio udały.

Ogólnie odrzuciłbym też gigabyte. Abo MSI, albo - jeżeli extreme asrocka odpada, to jeszcze taki sprzęt:

http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__katalog_produktow/id_gl__1/id_produktu__5852/__P_yty_G_wne_Asrock_Z87_Killer_Fatal1ty_Lga1150_/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi