leven Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 To nic nie da. Całe powietrze będzie krążyć wokół obudowy :P Ważne jest, jak powietrze jest wtłączane do obudowy. Lepiej nieco więcej świerzego powietrza w środku obudowy niż mniej, tzn. dobrze mieć np. dwa wentylatory nawiewowe i jeden wywiewowy niż odwrotnie. Duża jest różnica w temperaturze karty, gdy robisz testy w zamkniętej obudowie i na stole ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow616 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 Nie chce się mądralić ale tak na moje oko to trzeba by więcej powietrza wtłaczać. Jednym wentylatorem podzielonym z resztą na pół nei za bardzo wiem po co, bo zapewne zasilacz ssie z dołu, wiele nie zwojujesz. Nie dało by rady tak przerobić obudowy żeby cały wiatrak był odsłonięty? I czemu karta masz nie w pierwszym slocie? :) Wiatraki walą bezpośrednio w płytę i to powietrze nie ma gdzie uciekać, przełóż sobie kartę w pierwszy slot, tego wariata z pomiędzy PCI-e daj niżej i kolejny zysk temp. Nie masz również możliwości dania wiatraka na panel boczny obudowy? Jak już tak ładnie zrobiłeś/przerobiłeś skrzynię (bo to chyba jakiś twój autorski projekt?) to może warto pomyśleć o przygotowaniu miejsca na boku i dorzuceniu tam wiatraka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 Jak wstawisz takie coś do obudowy to Ci ładnie wydmucha https://www.google.pl/search?q=wiatrak&tbm=isch A tak poważnie. Obudowa zacna ale nie funkcjonalna. Dmuchnij tam czymś i zamknij bok, żeby był przepływ powietrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodarq Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2014 Ten wentylator na froncie musi wiać też do piwnicy bo tam są dyski które się gotowały bez nawiewu ;) Ale dla chcącego nic trudnego. Obudowa została przerobiona, wystarczy wpisać "Snow Dominator" w google i wyskoczą linki do tematu jak się to wszystko robiło :) Panel boczny mam cały z pleksi przeźroczystej i szkoda w nim rzeźbić więc obudowa będzie na sprzęt dla mojej kobiety na jakiś i3+gtx650ti. Ja w takim razie zrobię sobie "desk case" z mocnym nawiewem dla tej karty :) Dzięki wam za wszystkie rady i chęć pomocy. Pewnie zagoszczę tu na dłużej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 Co od tych wysokich temperatur jak masz dobrą cyrkulacje w obudowie, tak że ciepłe powietrze gdzieś się nie kumuluję to karta nie będzie się grzać. Leven w tym demie "stone giant" ja miałem takie wyniki temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodarq Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2014 Odświeżę trochę temat... Słuchajcie, jak myślicie? Czy Gelid Icy Vision lepiej schłodzi tą kartę niż ten DirectCU II ? Kupiłem w sumie okazyjnie te chłodzenie ale nie wiem czy ryzykować utratą gwarancji czy może lepiej tego Gelida zostawić sobie do innej karty do 2ego PC'ta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 No pewnie, że będzie chłodniej na Gelidzie i to o dobre 10 stC. Musisz tylko zastosowac dobrą pastę, np. MX2/3/4, Gelix Etreme, Carat7, czy CLP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodarq Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 No właśnie zawsze używam pasty MX-2 więc tubka gdzieś jeszcze jest. W poniedziałek będzie chłodzenie więc zdam małą relację jak i czy zbiło temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrDyskSSD Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Ja bym zamiast zmieniać na karcie chłodzenie zmienił pastę na jakąkolwiek inną, może ta jest zeschnięta ? Dałbym Coolabory Liquid Ultra, pasta superowa :D Na procku i7 4700MQ w lapku miałem pod obciążeniem na MX-4 96*C, teraz z Coolabory Liquid Ultra mam 88*C ,więc myślę, że warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodarq Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 @up: Właśnie to po głowie już dłuższy czas mi chodziło. I doszło - dziś zabrałem się za rozkręcenie karty, pasty na radiatorze że można by było wysmarować 3 takie karty do tego twarda jak modelina - pozbywałem się jej dobre 30minut. Położyłem nową świeżą cienką warstwę MX-2 - EFEKT? Poprzednio podczas gry w Sleeping Dogs - 80-81* i zbijanie zegarów. Po wymianie - 74* i boost na stałym poziomie 1176MHz... Wiem wiem... Gwarancja właśnie opuściła tą kartę ale mnie to nie interesuje. Wszystko się kiedyś psuje. W przyszłym tygodniu po zamontowaniu Gelid Icy Vision dam znać jak temperatury ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrDyskSSD Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 OK, ważne ,że jednak już jakoś chodzi i się chłodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...