Rahi Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 (edytowane) Witam wszystkich. Na początku lutego będę zamawiał zestaw, dlatego już teraz sobie coś złożyłem, co by podyskutować o tym. Komputer będzie brany na firmę - dlatego cena 6000zł brutto - co nie zmienia faktu, że chętnie obniżę jakoś koszty. Komputer będzie używany głównie do gier i chce żeby starczył na parę lat - obecnie chce się bawić na ustawieniach ultra/ z biegiem czasu zadowolą mnie niższe, byle chodziły gierki. Na razie wyszło mi coś takiego: Proc: Intel CORE I5-4670K MOBO: ASRock Z87 EXTREME4 RAM: Tutaj się zastanawiam, obecnie nie będzie mnie stać na 16GB - ew. dokupić za jakiś czas, także nie wiem czy zakupić jedną kość z 8gb i potem dokupić, czy 2*4gb i potem znów 2* 4gb Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz GPU: Gigabyte GTX 780 WF3X OC (2.0) SSD: Plextor 2,5' 128GB HDD: Dysk Seagate 1TB Zasilacz: SilentiumPC Deus M1 550W PSU 80Plus Bronze Chłodzenie: CPU Thermalright HR-02 - Macho - Black White Obudowa: Cooler Master CM 690 II Advance USB 3.0 / SilentiumPC Brutus M23 Pure Black Monitor: Monitor LED BenQ BL2411PT System: Tutaj nie wiem czy brać Windows 7 Home Premium 64 bit czy Windowsa 8 Nie wiem na czym mogę uciąć troszkę. Myślę jeszcze czy ta GTX 780 jest warta żeby wydawać aż tyle? Czy jakaś GTX 770 będzie optymalnym rozwiązaniem w tym momencie? Nie ukrywam, że wolę wydać więcej jeżeli skok jakości będzie na prawdę spory, a testów co do tych dwóch kart nie mogłem znaleźć. Na portalu jest tylko porównanie jakichś 3 780 i tam gdzieś w słupkach widziałem 770. Obudowa: Nie ukrywam, że tego CM brałbym tylko ze względu na wygląd. Podoba mi się to niebieskie podświetlenie, ale znów nie wiem czy chcę dać to 200zł więcej dla światełka Czy są jakieś sensowniejsze obudowy w tej cenie? Czy ten Brutus będzie okej? Monitor jest ok ? Nie ukrywam, że gram troszkę w FPSy, ale znacznie częściej w MMORPG i RPG, dlatego nie wiem czy wybieranie jakiegoś ze 120hz, a z gorszymi kolorami to będzie mądry krok. Zastanawiałem się jeszcze nad ASUS VG248QE - ale to właśnie TN-ka. Na tą chwilę chyba tyle - wybaczcie za taki długi post:) edit: Tak - będzie OC Edytowane 16 Stycznia 2014 przez Rahi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 testów co do tych dwóch kart nie mogłem znaleźć. Na portalu jest tylko porównanie jakichś 3 780 i tam gdzieś w słupkach widziałem 770. Gdzie widzisz problem? To, że w tytule artykułu nie masz GTX 770 nie znaczy, że nie możesz zobaczyć na wykresach jak się prezentuje na tle GTX 780. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahi Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Nie wiem jak się zachowują modele niereferencyjne 770tki w porównaniu z tymi 780tki. Raz jest podany jakiś, w następnym słupku juz go nie ma. Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...