Rosio Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Kolega kupil sobie ta karte bo chcial ja podlaczyc pod amplituner Philipsa FR 960 by moc korzystac na razie z dzwieku 5.1 (7.1 w przyszlosci) ale jest problem bo dzialaja mu tylko dwie kolumny. Czy moze mi ktos powiedziec jak to podlaczyc? UPDATE: jak podłączyc amplituner z kina domowego pod kompa? jakimi kablami? chce uzyskac tak sam dzwięk jak z dvd? czy jest to mozliwe i czy da sie to zrobic?mam juz podłączony amplituner z kompem za pomocą kabla czincza- jack(jack wlożony jest w wejscie nr.1) ale mam tylko dzwiek dolby pro logik. co z tym mam rzobic zeby był tak sam dzwiek jak z dvd? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Mam taki sam problem z amplitunerem, gdy słucham przez niego radio, albo puszczam CD. Musisz (najlepiej przez wyjscie optyczne) wprowadzić sygnał 5.1. Jak puścisz stereo, to amplituner też będzie odtwarzał stereo. Np. muzyka mp3, CDaudio = stereo. Ja na swojej lipnej karacie Avacs mam (przy sterownikach) wybór na ile głośników chce puszczać dzwięk, ale nie przez wzmacniacz tylko przez minijack (Crative 5100). P.S. Duzo to ci nie podpowiedziałem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 ej no panowie nie wierze zeby nikt z kilku tysiecy forumowiczow nie mial podpietej karty pod amliturem z wyjsciem 5.1 8O :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 ja mam podpieta karte z amplitunerem cyfrowo..... tyle, ze kozystam ze stereo ;) nie orzumiem towjego pytania za bardzo..... :) o z tym mam rzobic zeby był tak sam dzwiek jak z dvd? o co chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 ja mam podpieta karte z amplitunerem cyfrowo..... tyle, ze kozystam ze stereo ;) nie orzumiem towjego pytania za bardzo..... :) o z tym mam rzobic zeby był tak sam dzwiek jak z dvd? o co chodzi? ten update to pisal akurat moj kolego (wlasciciel tej karty :)) ale chodzi mu o to ze jak oglada filmy z dvd (ale tego wolnostojacego nie w kompie) to ma ladny dzwiek 5.1 ale on chce miec taki dzwiek jak oglada filmy divx i w tym celu kupil wlasnie tego Herca BTW wiem ze te divx musza byc zrippowane w formacie 5.1 i on ma niby taki film (james Bond i Agent XXX) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 ej no panowie nie wierze zeby nikt z kilku tysiecy forumowiczow nie mial podpietej karty pod amliturem z wyjsciem 5.1 8O :?nie wsciekaj sie tak ... ja n.p mam 5.1 tylko ze mam 3 wzmacniacze ... wiec Twoja konfiguracja nie jest jedyna mozliwa ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 ej no panowie nie wierze zeby nikt z kilku tysiecy forumowiczow nie mial podpietej karty pod amliturem z wyjsciem 5.1 8O :?nie wsciekaj sie tak ... ja n.p mam 5.1 tylko ze mam 3 wzmacniacze ... wiec Twoja konfiguracja nie jest jedyna mozliwa ...] z calym szacunkiem ale nie wsciekam sie tylko sie dziwie i nie chodzi mi o to kto ma jaka konfiguracje tylko co zrobc zeby dziala wszystko dobrze na takej konfiguracji jakiej mam wiec twoj post jak na razie nie wnosi zadnych przeslanek do rozwiazania mojego problemu, a szkoda :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Przeciez to proste jak konstrukcja cepa. Na karcie powinny byc trzy wyjscia stereo czyli (lacznie 6 wyjsc) prawy/lewy prawy tylny/lewy tylny oraz centralny/sub Amplituner powinien posiadac 6 wejsc. Kupujesz 3 kabelki jack stereo--> dwa chinche i podlaczasz do kupy. We wlasciwosciach karty ustawiasz konfiguracje kolumn na 5.1 , amplituner przelaczasz na to wejscie gdzie jest caly bajzel podpiety i jazda. Jezeli plyta ma wyjscie cyfrowe i amplituner ma wejscie cyfrowe to mozna to zalatwic jednym kabelkiem cyfrowym zamiast trzema analogowymi. A dzwiek 5.1 dopiero uslyszysz gdy material dzwiekowy filmu jest zapisany w odpowiednim formacie i masz zainstalowany dekoder np. AC3 filter. A tak wogole to chodzi Ci tylko o filmy czy rowniez o gry ?? Bo jezeli wsio jest w porzadku poza filmami to znaczy ze nie potrzebnie sie rozpisalem i wszystko jest podlaczone dobrze tylko wlasnie brakuje dekodera AC3 do odtwarzania dzwieku w formacie 5.1 z filmow. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...