krzysiek20081991 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Witam, czy ktoś z szanownych Forumowiczów miał do czynienia z programem IBM SPSS Statistics? Mam problem z jego autoryzacją, program odrzuca wpisany kod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Owszem ja mam do czynienia. Wersja legalna czy legalna inaczej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek20081991 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 Wersja legalna z uczelni. Generalnie otrzymałem kartkę (wydruk maila) z kodami do użytkowanej licenci. Są tam zawarte następujące informacje: Kod autoryzacyjny: składa się z 20 znaków Wersja: 21.0 Typ instlacji: lokalna Liczba użytkowników: nielimtowana Termin ważności: 31.05.2014 Aktywowany moduł: AMOS *************************************************** Kod autoryzacyjny: 20 znaków Wersja: 21.0 Typ instalacji: lokalna Liczba użyt.: nielimitowana Termin ważności: 31.05.2014 Aktywowane moduły: Statistics Base + Regression + Advanced Statistics + Categories + Conjoint + Custom Tables + Decision Trees Po wpisaniu drugiego kodu (bo tego podobno mam użyć do autoryzacji) w kreatorze pojawia się taki komunikat: Autoryzacja nie powiodła się.: Nie możesz wygenerować żadnych nowych licencji. * * * Koniec transakcji. * * * Wszystkie dozwolone autoryzacje dla dostarczonych kodów autoryzacji zostały wykorzystane. Dla tego kodu nie ma dozwolonych żadnych dodatkowych autoryzacji. Jeśli wydaje Ci się, że jest to błąd, proszę skontaktować się z Obsługą klienta firmy IBM Corp. pod adresem spssls@us.ibm.com(http://www-01.ibm.com/software/analytics/spss) podając dane produktu i zakupu. Aby wyjść, kliknij „Zakończ”. Po wpisaniu tylko pierwszego kodu: Trwa autoryzacja... (e4150b44d982452e69d2)Autoryzacja nie powiodła się.: Wprowadzony Kod autoryzacji nie jest kodem dla tego produktu/wersji. Jeśli posiadasz kilka Kodów autoryzacji, proszę sprawdzić, czy wprowadziłeś poprawy kod. * * * Koniec transakcji. * * * Zakończone niepowodzeniem dla co najmniej jednego kodu. Po wpisaniu obu: Trwa autoryzacja... (e479c084a9f3d2c159c1)Autoryzacja nie powiodła się.: Nie możesz wygenerować żadnych nowych licencji.Trwa autoryzacja... (e4150b44d982452e69d2)Autoryzacja nie powiodła się.: Wprowadzony Kod autoryzacji nie jest kodem dla tego produktu/wersji. Jeśli posiadasz kilka Kodów autoryzacji, proszę sprawdzić, czy wprowadziłeś poprawy kod. * * * Koniec transakcji. * * * Wszystkie dozwolone autoryzacje dla dostarczonych kodów autoryzacji zostały wykorzystane. Dla tego kodu nie ma dozwolonych żadnych dodatkowych autoryzacji. Jeśli wydaje Ci się, że jest to błąd, proszę skontaktować się z Obsługą klienta firmy IBM Corp. pod adresem spssls@us.ibm.com(http://www-01.ibm.com/software/analytics/spss) podając dane produktu i zakupu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 Tak jak piszesz, powinieneś używać tego drugiego kodu. Polityka licencyjna IBM dla tego programu jest taka, że w licencjach akademickich dostępna jest zawsze najnowsza wersja oraz jedna starsza (zazwyczaj jest to wersja 14). Jedyne co mi przychodzi do głowy, to przypadek, że zablokowali możliwość aktywowania nowych kopii wersji 21 mimo że formalnie klucz licencyjny nie utracił jeszcze ważności. Jest to stała praktyka zarówno w przypadku SPSS jak i Statistica. Możesz podjąć następujące próby: 1) skontaktowanie się z uczelnią w celu wyjaśnienia tej sytuacji oraz uzyskania instrukcji postępowania; 2) samodzielne ściągnięcie wersji 22 oraz próba aktywacji posiadanym kluczem (o dziwo może to zadziałać); 3) użycie wiadomo-czego z torrentów. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek20081991 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 Dzięki za pomoc, skuteczna okazała się rada numer 3. Temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...