tyranxp Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 Mam do was pytanie, czyw tym zestawie dojdzie do konfliktu pomiędzy kartą dźwiękową a chłodzeniem Macho BW? Jak widać będzie tylko jedno miejsce PCI-ex dla karty dźwiękowej, gdyż druga będzie zajęta przez GPU. karta dźwiękowa http://www.morele.net/karta-dzwiekowa-asus-xonar-dgx-asm-537085/ cały zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/33ZC9G/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gacek18 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 Ja bym pomyślał nad tym http://allegro.pl/raiden-karta-muzyczna-creative-x-fi-sb0460-i3811584734.html lub to http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=audigy+2+zs&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&bmatch=s11 Będzie to grało lepiej niż Realtek, do tego poczytaj o customowych sterownikach pod te karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Zapomniałem dodać, że będą służyły jedynie przez słuchawki (100%). Dlatego przyda mi się jakiś wzmacniacz do słuchawek. Obecnie posiadam nową Creative Fatality Gaming HS-800. A propo te płyty mają moc 87 dB to za mało. Asus Xonar ma 107 dB + wzmacniacz. Może to was dziwić ale ja borykam się ze słuchem i mam ok. 90 dB ubytku. Miałem wcześniej Creative Hs-600 i karte SB Blaster Audigy 4 Pro..byłem z tego zadowolony. Ale teraz padły mi słuchawki i ponoć karta też już nie gra najlepiej, więc przyszła pora na zmiane. EDIT Mam pytanie, czy ten ASRock Fatal1ty Z87 Killer ma możliwość regulacji wzmacnianie głośności w słuchawkach? Chyba jednak na to zdecyduje skoro różnica MSI+Xonar to 30 zł mniej za samą ASRock Fatal1ty Z87 Killer. Edytowane 17 Stycznia 2014 przez tyranxp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 Pytasz, czy k. dźwiękowa zmieści się w pierwsze od góry pci-e x16 ? Spokojnie, macho ma wymiary 102x120cm (wysokość 15cm, ale to już mniej istotne), czyli 120mm wypada w pionie patrząc na zamontowane chłodzenie w stojącym komputerze. Mało tego, dźwiękówka wejdzie raczej na pewno w pci-e x1 (to małe na samej górze), u mnie od ninja 3 (która jest większa, bo ma 13x13cm) jest jakieś 1,5cm do środkowej części slotu. Może zapodam foto to coś więcej się rozjaśni w tej kwestii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 Spokojnie, macho ma wymiary 102x120cm (wysokość 15cm, ale to już mniej istotne), czyli 120mm wypada w pionie patrząc na zamontowane chłodzenie w stojącym komputerze. Mowa o Macho HR-02 BW a nie o Macho 120. Ten większy ma w tym wymiarze 140 mm, to wymiar samego radiatora. Wentylator ma 152 mm. link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) testy płyt [ten gigabajt ma jakiś wzmacniacz słuchawkowy] ...którego trzeba dokupić (AMP-UP Audio). http://www.gigabyte.com/MicroSite/335/images/audio.html Tylko skąd ta pewność czy to wystarczy dla mojego słuchu. I czy w ogóle te płyty obsługują 24bit lub 32 bit wraz 96kHz/192 kHz, bo tez nie ma o nich info. Szkoda, że nie mogę zrobić testu mojej obecnej Creative Sound Blaster Audigy 4 Pro za pomocą programu RightMark Audio Analyzer (albo źle robię ten test albo karta jest skopana). EDIT Mowa o Macho HR-02 BW a nie o Macho 120. Ten większy ma w tym wymiarze 140 mm, to wymiar samego radiatora. Wentylator ma 152 mm. link ...czyli dojdzie do konfliktu? Edytowane 17 Stycznia 2014 przez tyranxp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 Może być praktycznie na styk skoro to nie ten model macho co myślałem. Między ninja3 a środkiem slota jest 1,5cm, różnica między tymi chłodzeniami w szerokości to 10cm więc teoretycznie może wejść, będzie kilka milimetrów zapasu o ile tamta karta dźwiękowa nie ma jakiegoś za bardzo wystającego elementu od strony plecków. Ewentualnie zmiana koncepcji chłodzenia albo zaryzykowanie, że jednak wejdzie. Jeszcze może wentylator się trochę obcierać, ale z tym akurat nie ma problemu, zawsze można go trochę podciągnąć do góry, u mnie np. wadził o grzebienie viperów i regulacja pomogła. A dlaczego nie chcesz zamontować dźwiękówki po prostu w slocie pci-e 16x skoro są dwa ? No i obiecana fotka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 A czy to w ogóle będzie działać jak dam na slocie PCI-ex 2.0 4x? Nie wiedziałem, że tak też można zrobić. Jak tylko cie potwierdzi to se kupię i sprawdzę najpierw czy wejdzie karta dźwiękowa pod PCI-ex. Jak będzie stykać z radiatorem to będę musiał coś dać pomiędzy nimi aby nie przewodził prądu (od lutów) albo zmienię radiator na PHANTEKS Chłodzenie CPU PH-TC12DX (tylko nie wiem czy obsługuje tego slotu procesora LGA 1150) albo inny. P.S. Dzieki za fotke. A przy okazji co to za buda i czy zmieści się GTX 770? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 Będzie spokojnie pasować, te sloty są ze sobą kompatybilne także jak nie zamierzasz wrzucać dwóch kart graficznych to masz problem z głowy. http://www.lc-power.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=144&sobi2Id=264&Itemid=326 Według opisu na stronce wchodzą karty do 340mm a Twój gtx ma 292mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 Okej jednak zostaję przy MSI+Asus Xonar+Macho BW i zobaczymy jak to będzie wyglądać. Ale na razie nie ma już w magazynie Morele.net Dlaczego nie wybrałem tych płyt z integrowaną muzą? Ano ze wględu na negatywne opinie zarówno w polskich jak i zagranicznych serwisach. Poprostu to ściema marketingowa i tyle. Nie ma tam w nim nic zwyczajnego. Temat można zamknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 Ja Ci powiem, że od zawsze używałem dodatkowej karty dźwiękowej, na początku jak jeszcze nie było zintegrowanych to jechałem na sound blaster 16, później live! 5.1, audigy itp. a teraz jadę na integrze i w połączeniu z zestawem 2.1 w postaci logi x-230 nie słyszę różnicy. Obecne integry są już na takim poziomie, że jak ktoś nie ma wygórowanych wymagań to spokojnie może zostać przy takim rozwiązaniu, mi wystarcza w zupełności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 Miałem integre, wtedy byłem kompletnie zawiedziony (za słaba głośność). Dopiero po przejściu na Creative SB Audigy 4 poczułem sporą ulgę. Wtedy nie wiedziałem czego to zasługa i wtedy dowiedziałem się o SNR stosunek głosu do szumu (czy jakość tak) powinien być w okolicy ponad 90 dB (taki mam ubytek słuchu). Ale jak widać nawet te 100 dB to też troszkę za mało. Biorąc jeszcze pod uwagę jakość dźwięku na tym poziomie (im wyższa głośność tym jakość spada). Również skrzystam do słuchania muzy w wersji LOSSLESS w foobarze 2000 (Asio 24/96 bit/kHz) a te płyty jej nie posiadają nawet tego próbkowania (brak info na stronie producenta!). Powiedzmy, że wybrałbym tego Gigabyte`a tylko pytanie skąd wziąć AMP-UP Audio? Nigdzie nie znalazłem w sieci żadnego sklepu. I w dodatku w serwisie Overlock z niej odradzają pod kątem dźwięku i w zamian wziąć jakiegoś Asusa albo jak ktoś ma kase to bierze pełną wersję tego Creativa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...