Airine Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 Przymierzam się do zakupu nowego sprzętu, jako kompletny laik wstępnie zainteresowałam się zestawem za 2500zł. Mam tylko pytanie: Proponowane karty graficzne (zwłaszcza Gigabyte R9 270 WF2X) uważane są za dość głośne, a szczerze mówiąc szumów nasłuchałam się już dość przy obecnym kompie. Jako długoletni użytkownik kart NVidii raczej skłaniałabym się w tym kierunku. Czy MSI GeForce GTX 660 GAMING byłoby dobrym zastępstwem pod względem poziomu głośności i wydajności? Może jakąś jeszcze zamianę warto rozważyć pod kątem wyciszenia zestawu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 Do czego ma być komp używany ? Jak do nowych gier i w tym BF4 to proponuje się zastanowić nad tym: http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-r9-270-gaming-599531/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Airine Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 (edytowane) Głównie gry (nowe też), w tym MMO - w FPSy raczej nie gram. Jakoś większe zaufanie mam generalnie do kart NVidii (przynajmniej jakiś czas temu lepiej radziły sobie z niektórymi grami, Radeony moich znajomych miewały problemy z nieuzasadnionymi spadkami fps, błędnym wyświetlaniem tekstur czy crashami, czego nie było na moim GeForce, ale może to już przeszłość). Budżet i tak już napięty, przydałoby się w zasadzie nieco przyciąć koszty (w czym ten kodzik do AC4 by nieco pomógł ), ale jeśli zaproponowana karta jest bardziej wydajna od tego GTX 660 to jak najbardziej rozważę. PS. aktualnie koszyk wygląda tak: http://www.morele.net/inventory/info/tdL8vg/ Edytowane 5 Lutego 2014 przez Airine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 W zależności jaki procesor wybrałeś. Mity o Radeonach włóż między bajki. Problemów takowych nie uświadczysz. Jeśli wybrałeś do zestawu dwu rdzeniowy procesor to tym bardziej proponuje R9 270. Lepiej sobie poradzi ta karta na takim procesorze i masz ew. wsparcie Mantle w przyszłości, które nie musi być wprowadzane tylko w grach FPS. O Mantle poczytaj na google. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Airine Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 Procesor akurat czterordzeniowy (dokleiłam koszyk do poprzedniego postu, mam nadzieję, że link działa). Dziękuję za interesującą lekturę. Jak rozumiem, proponowana karta ma znacząco cichsze chłodzenie niż analogiczny model Gigabyte? I dziękuję za pomoc i zainteresowanie tematem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...