Zygi18 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2014 (edytowane) Witam.Pomóżcie i doradźcie co do monitora 27" w 100% przeznaczony do gier , gdzie priorytetem bedzie DayZ, Arma2-3 , DayZ standalone- w przyszlości.Posiadam i5 i Gigabyte gtx 770 OC windforce 2gb, a mój obecny monitor to:Benq E2200HDhttp://www.pcworld.pl/testy/specyfikacja/LCD00128-Benq_E2200HD.html... chce sie przesiąść na Benq XL2720T i tutaj także pytanie do osób , które ewentualnie posiadają ten monitor lub go używały. Czy będzie pozytywna różnica w jakości obrazu po przesiadce ze starego monitora? Wiem, że w tym 27" także jest matryca TN, ale może cokolwiek się zmieniło przez te kilka lat od kiedy mam 22" calowego i na nowej Tn'ce obraz będzie lepsiejszy?Poczytałem troche także na temat tych monitorów z korei za 1200zł i nawet myślałem o ich zakupie, gdzie mogłaby się trafi sztuka do podkręcenia odświeżania, ale nigdy raczej nie miałem szczęścia do opcji"ryzyk-fizyk", więc sobie odpuściłem ze względu na ewentualne badpixele itp...Chyba te 1600 zl za ten 27" Benq to nie jest jakas masakrystyczna cena...WIem, że zaraz ktoś może też powiedzieć, że do tego gtx 770 można kupić lepszy monitor , ale tak szczerze to miałem już na oku AOC lub NEC, także 27" w kwocie 1000zł, aby rok odczekać/pograć już na większym monitorze i zaczaić sie na nowe IPS'y z lepszym odświeżaniem typu 120hz, które np ASUS zapowiada juz na ten rok... Ogólnie hemoglobina, mistyfikacja - taka sytuacja... Prosze doradźcie, ewentualnie zyebcie, coś powiedzcie... Potrzeba mi tych 27", żeby wypatrywac łebków z daleka i walić headshoty:DReasumując, temat poważny.Pozdrawiam Edytowane 6 Lutego 2014 przez Zygi18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...