Skocz do zawartości
domisk8

wskrzeszenie staruszka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Kilka lat temu kupiłem komputer

Pentium Core 2 Quad 2,4 Ghz
P5Q-Delux - PCI-E ver. 2.0
4 GB OCZ 800 Mhz
zasilacz 700 W be quiet
4870x2 2 GB GDDR 5

Jak na tamte czasy byl to high-end

Niestety po 2 latach klękła mi grafika. Całe szczęście była jeszcze na gwarancji wiec dostałem zwrot siana i kupiłem drugą taką samą wersji OC.

Do dnia dzisiejszego spisywała sie spoko i zestaw dawał rade nawet w nowszych tytułach jak bf 4. Może nie w max detalach ale było płynnie. Niestety dzis karta mi umarła i jestem troche w rozsypce bo nowego 4870x2 juz nie kupie i nie do konca wiem co wybrac zeby mocą było to zblizone. Do wydania mam ok 500 zl zastanawiam sie nad 4850 ale nie wiem czy reszta komputera nie okaze sie zbyt waskim gardlem. Komputera uzywam do grania i potrzebuje jakiegos rozwiazania na rok moze 2 zanim ukulam siano na calkowita zmiane zestawu. 

Pomożecie ? Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R7 260X, wydajność mniej więcej na poziomie 4870x2, przy czym bierze 300W mniej prądu.

http://www.agito.pl/karta-graficzna-gigabyte-radeon-r7-260x-oc-1gb-ddr5-pci-e-box-84-929971.html?utm_medium=Feed&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=929971

W cenie karty 2 dobre gry.

Edytowane przez humanoidal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi